Op avontuur met de Canon Powershot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM

Is het een camera? Is het een verrekijker? Nee, het is de Canon Powershot ZOOM. Met deze handige gadget worden wandeltochten een heus avontuur. We maakten een paar flinke wandelingen om ZOOM te testen.

De Powershot ZOOM van Canon is zowel een camera als een verrekijker, maar tegelijkertijd ook geen van beide. Het is een grappige en handige gadget voor iedereen die onderweg niet te veel spullen bij zich wil hebben. Fanatieke vogelaars of natuurfotografen gaan het liefst op pad met een grote tas vol apparatuur. Hiermee maak je de beste foto’s, maar het is ook best een gesleep en gesjouw.

Het fijne aan de ZOOM is dat ie zeer compact is. Hij past met gemak in vrijwel iedere jas- of broekzak en weegt slechts 145 gram. Dat zorgt dat je de Canon Powershot ZOOM altijd met je mee kunt nemen. Wanneer je ergens onderweg iets interessants ziet, dan kun je de ZOOM gebruiken om dit beter te bekijken en om er een foto mee te maken.

Stabiel beeld

Je gebruikt slechts één oog om door de zoeker van deze bijzondere camera te kijken. Op logische plekken onder- en bovenop de ZOOM zitten de knoppen die je kunt gebruiken. Bovenop zit de belangrijkste: de knop om mee te zoomen. Er zijn twee niveaus: de eerste is van 400mm is optisch, de tweede van 800mm is digitaal. Opvallend bij het zoomen is hoe stabiel het beeld blijft. Moderne smartphones kunnen tegenwoordig ook extreem digitaal zoomen, maar daarbij is het beeld vaak erg trillerig.

Zie je iets heel bijzonders, dan kun je met de knoppen onderop kiezen voor het maken van een foto of het schieten van een video. Eerlijk is eerlijk: de kwaliteit van de 12 MP-camera is niet fantastisch. Je kan deze vergelijken met een oudere smartphone of een eenvoudige compactcamera. De kleuren zijn wat grauw. Aan de andere kant kun je wel sterk ingezoomde foto’s maken. Hiervoor heb je normaal gesproken goede apparatuur nodig.

Fantastische zoom

Het is echt verbazingwekkend hoe goed de zoom werkt. Tijdens een wandeling in stedelijk gebied kun je met gemak details van bijvoorbeeld kerktorens bekijken. Wandel je in de natuur, dan kun je met de Canon Powershot ZOOM heel eenvoudig dieren van een afstand bekijken. Ik kon bijvoorbeeld heel mooi een nest van een paar ooievaars bekijken, terwijl deze aan de andere kant van een riviertje te vinden was.

Het is echt een leuke gadget om bij je te hebben als je onderweg bent. Helaas konden we de ZOOM niet testen tijdens een sportevenement of concert, want daar is deze bijzondere camera/verrekijker natuurlijk ook heel handig voor. Opladen gaat overigens gemakkelijk via USB en de foto’s en video’s sla je op via een geheugenkaart die je in de ZOOM kunt steken. De Canon PowerShot ZOOM is te koop voor €339,99.

Hieronder zie je enkele (bewust) onbewerkte foto’s die we met de Canon PowerShot ZOOM maakten. Je ziet onder elkaar de verschillende stadia van inzoomen.

Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
Zonder Zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
1 keer zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
2 keer zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
Zonder zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
1 keer zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
2 keer zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
2 keer zoom
Foto gemaakt met de Canon Powershot ZOOM
2 keer zoom

Canon PowerShot ZOOM.