Formafantasma exposeert in prachtig buitenhuis

Formafantasma
Foto’s: Michael Biondo

De Italiaanse design studio Formafantasma heeft een prachtige locatie gevonden om stukken uit de collectie te tonen. Ze doen dit namelijk in de voormalige woning van de beroemde industrieel ontwerper Russel Wright.

Wright woonde een groot deel van zijn leven in een huis in de bossen bij Garrison, New York. Op een prachtige locatie tussen bomen, rotsen en water bouwde hij een huis dat hij ontwierp samen met zijn vrouw Mary Wright en architect David L. Leavitt. Het huis kreeg als naam Manitoga, wat in de taal Algonquin staat voor ‘plek van de grote geest’. Een andere (bij)naam voor het huis is Dragon Rock.

Eindhoven

Voor Andrea Trimarchi en Simone Farressin van Formafantasma is de combinatie van architectuur en natuur dé ideale plek om hun werk te laten zien. De expositie heet niet voor niets Designing Nature. Door heel het huis zijn werken te zien van Formafantasma, waarvan de meeste stammen uit de tijd dat het duo begon met samenwerken nadat ze elkaar hadden ontmoet op de Design Academy in Eindhoven.

Milieu

Allison Cross, Executive Director bij Manitoga: “Formafantasma en Russel Wright delen een breed bereik met hun werk, van object tot omgeving, met gerichte aandacht voor vorm, materialiteit en methode. Hoewel het werk van beiden bijna een eeuw van elkaar gescheiden zijn, richt het werk zich op milieuproblemen en vraagt ​​het zich af of design een rentmeester kan zijn van de natuur en onze toekomst.”

Designing Nature is te zien tot en met 14 november 2022. Een bezoek is heel mooi te combineren met een stedentrip naar New York City. Wie voor een dag een auto huurt, rijdt van downtown in nog geen anderhalf uur naar Garrisson. Ook de omgeving van dit stadje is erg mooi. Bijvoorbeeld de Bear Mountain Bridge.

Formafantasma

Formafantasma

Formafantasma

Formafantasma

Formafantasma