Review: Innr Lampen

Review Innr Lampen

Het lijkt haast wel of iedereen een smart home heeft tegenwoordig met automatische verlichting gekoppeld aan complexe systemen. Voor wie op een simpele wijze toch smart-elementen aan zijn woning wil toevoegen zijn er de slimme lampen van Innr.

Hoewel Innr ook zeker verlichting en oplossingen heeft voor meer ingewikkelde smart homes, die gebruik maken van bridges om meerdere systemen aan elkaar te knopen, testte ik de WiFi Bulb White & Colour packs van Innr. Voor deze E27 fitting lampen hoef je geen moeilijke zaken in te richten; je draait ze simpelweg in de lamp en bedient ze via een app.

Simpel

Ik kan niet benadrukken hoe simpel deze werking is. Je downloadt de Innr for WiFi App en maakt een account. Vervolgens kun je een lamp toevoegen door het simpel scannen van de QR code die je op de lamp vindt. Lampen zijn te voorzien van een label, zodat je exact weet welke lamp je bedient. Je kunt ook gemakkelijk meerdere lampen toevoegen aan een kamer, waardoor je eenvoudig in een keer alle lampen in de woonkamer aanzet. Naast in- en uitschakelen, dim en versterk je de lamp ook met gemak. Daarnaast is het met de kleurenversie ook gemakkelijk om de lampen naar iedere denkbare kleur te laten veranderen door middel van een kleurenwiel. Zelf maakte ik hier gebruik van door bijvoorbeeld groen en paars licht op de muur achter mijn bureau te projecteren voor een fraaie achtergrond tijdens videomeetings.

Geavanceerd

Toch kun je veel meer met deze lampenset van Innr. Ten eerste integreren ze met zowel Alexa als de Google Assistent waardoor een opdracht als “zet het licht aan op de eerste verdieping” netjes opgepakt werd. Maar denk ook aan dingen als “Hey Google, maak het licht rood” en “Dim het licht in de woonkamer naar 50%”. Omdat de app ook via het internet verbindt, is het dus ook mogelijk om vanuit de auto alvast de verlichting aan te zetten voor als je thuis komt. Ook de presets kon ik waarderen, zoals een stand waarin de lampen fel branden wanneer ik aan het werk ben, maar zachter dimmen zodra we de avond in gaan. Zelfs kent het meer speelse opties als wakkerend vuur en een regenboog. Ook mooi is de mogelijkheid tot het automatiseren van bepaalde acties, zoals het koppelen van de lampen aan timers. Hoe fijn is het om de ochtend te beginnen met gedimd licht, wat later op de dag versterkt zonder dat jij je er druk over hoeft te maken? Of juist soepel zachter wordt gedurende de avond voor een prettige nachtrust? De mogelijkheden kennen grenzen, maar zorgen voor veel meer diversiteit dan ik van een WiFi bestuurde lamp had verwacht.

Conclusie

Voor wie geen expert in domotica en smart homes is, maar wel leuke verlichting wil, zijn er de Innr WiFi lampen. Ze passen in iedere E27 fitting, zijn simpel te configureren dankzij de app en hiermee overal te bedienen dankzij de WiFi connectie. De mogelijkheid tot het dimmen is welkom en veranderen gemakkelijk kleur door middel van de app. Daarnaast zijn er veel slimme dingen te doen in de app, zoals het groeperen van lampen in kamers en het inrichten van lichte automatisering. De integratie met assistenten als Google en Alexa maken het plaatje erg compleet voor een dergelijk toegankelijke oplossing.

Sander Noordijk

Review Innr Lampen

Review Innr Lampen
Screenshot van de app
Review Innr Lampen
Screenshot van de app