Ga op avontuur in de schilderijen van Monet

The Master's Pupil

Maar liefst 7 jaar werkte de Australische game-ontwikkelaar Pat Naoum aan de game The Master’s Pupil. De meeste tijd ging zitten in het feit dat elk frame dat je ziet met de hand is geschilderd. De game is een eerbetoon aan het werk van kunstenaar Claude Monet.

In de game kijk je naar de wereld door de ogen van Monet. Wat is er nodig om een schilderij af te maken? Daarbij kun je de kunstenaar in The Master’s Pupil een handje helpen. In eerste instantie lijkt het gewoon een knap gemaakte platform-game met een artistieke twist, maar na een tijdje spelen ontdek je steeds meer over het leven van Claude Monet. Wist je bijvoorbeeld dat hij op latere leeftijd problemen kreeg met zijn zicht?

Details

Door puzzels op te lossen die te maken hebben met kleuren en ruimte voltooi je een beroemd schilderij en daarmee het bijbehorende level. Zo zijn bijvoorbeeld de schilderijen Impression, soleil levant uit 1872 en La Femme à l’ombrelle — Madame Monet et son fils uit 1875 verwerkt in de game. Door te puzzelen en te springen in de levels ga je tot in detail de schilderijen beter leren kennen.

The Master’s Pupil is verkrijgbaar voor Nintendo Switch en Steam (Windows en Mac).

TheMastersPupil3

TheMastersPupil6

the masters pupil wishlist today