Gigantische flamingo op vliegveld van Tampa

Matthew Mazzotta - Home
Foto’s © Matthew Mazzotta

Reizigers die arriveren op het vliegveld van Tampa merken direct dat ze in het zonnige Florida zijn dankzij een sculptuur van kunstenaar Matthew Mazzotta. Zijn werk met de titel Home wekt de suggestie dat er een gigantische flamingo losloopt op het vliegveld.

De afmetingen van de flamingo zijn zo enorm dat hij niet eens binnen één etage past. Wie naar het plafond kijkt boven de vogel zal zien dat het lijkt op water. Zodoende lijkt het of de flamingo zijn kop onder water steekt om voedsel te zoeken, een bekend beeld dat goed past bij Florida. Slim verstopte projectoren zorgen ervoor dat het wateroppervlak ook echt lijkt te glinsteren.

Thuis

Home, de titel van de sculptuur, is heel mooi op verschillende manieren uit te leggen en past goed bij de functie van een vliegveld. Mensen reizen er van en naar hun huis, gaan op bezoek op een plek waar ze ooit woonden of voelen zich thuis in een nieuwe omgeving. Ook zijn er mensen die bij het zien van een flamingo aan huis moesten denken, omdat ze een plastic exemplaar in de tuin hebben staan.

Daarnaast zorgt een kunstwerk voor de broodnodige afleiding op een plek waar je soms best lang moet wachten. Wie klaar is met alle winkels en restaurants op het vliegveld kan op zijn gemak van het werk van Matthew Mazzotta genieten.

Matthew Mazzotta - Home

Matthew Mazzotta - Home

Matthew Mazzotta - Home

Matthew Mazzotta - Home

Matthew Mazzotta - Home

Matthew Mazzotta - Home