Veelzijdige wandelschoenen voor alle weersomstandigheden

Van de stad tot de trail

hiken

Ben je maar al te graag in de buitenlucht te vinden, ongeacht wat het weer het doet? Of je nu gaat wandelen in de lente, zomer, herfst of winter. De natuur in Nederland, maar ook in het buitenland, is tijdens ieder seizoen van het jaar weer magisch. Maar dit betekent ook dat je graag optimaal voorbereid bent op iedere wandeling die je maakt. Daarom mag een paar trailschoenen natuurlijk niet ontbreken bij jou in de kast. Hoe je het perfecte paar voor al je wandelingen vindt, lees je hier.

Investeer in een paar wandelschoenen met een zool met veel grip 

Vooral als je regelmatig wandelt door de bossen, in de duinen of in een berglandschap in het buitenland, weet je het maar al te goed. Het hebben van voldoende grip in de regen en de zon is het belangrijkste van alles. Ga daarom altijd op zoek naar een paar trailschoenen met een robuuste en fijne zool. Deze zolen hebben strategisch aangebrachte groeven, zodat water, steentjes en takjes makkelijker af kunnen worden gevoerd. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar het type omgeving waar je veel wandelt. Daar pas je bijvoorbeeld een paar wandelschoenen categorie B op aan. Voor vlakke stukken heb je immers minder vaak grip nodig dan als je gaat hiken en veel hoogtemeters maakt.

Heb je wel eens een keer overwogen om een paar waterdichte wandelschoenen in huis te halen? 

Maar wist je dat de meeste trailschoenen vandaag de dag ook voorzien zijn van een waterdicht bovenwerk? Hierdoor kun je geen natte voeten krijgen als je wandelt in de regen of door een beekje moet lopen. En dat is wel zo prettig, want hierdoor kan blaarvorming aanzienlijk worden voorkomen.

Bepaal van tevoren goed wat voor soort trails je graag loopt en pas daar de wandelschoenen op aan 

Ga je binnenkort wat vaker wandelen in de natuur in eigen land? Staat er een bruisende citytrip op de planning waar je aardig wat stappen maakt? Of heb je de vliegtickets naar een bijzondere bestemming geboekt en maak je daar maar al te graag een meerdaagse hike door de bergen? Ga goed na voor jezelf wat voor terreinen je het meeste tegen gaat komen. Daar kun je een gloednieuw paar wandelschoenen namelijk perfect op afstemmen. En dat is wel zo handig om te weten, toch?