De gouden pilaren van Spirit of the City

gouden pilaren

Ben je wel eens in New York geweest? Dan kun je je vast nog wel het overweldigende gevoel herinneren van toen je voor het eerst tussen de wolkenkrabbers stond. Precies dat gevoel probeert United Visual Artists na te bootsen met Spirit of the City.

UVA (United Visual Artists) uit Londen is een studio onder leiding van kunstenaar Matt Clark. Vaak maken zij opvallende installaties in opdracht van zeer uiteenlopende partijen. Dit keer is de samenwerking opgezet met A/D/O. Dit is een creatieve ruimte in Brooklyn dat eigendom is van automerk MINI. Uit liefde voor goed design nodigen ze met regelmaat kunstenaars uit om iets moois te maken in de ruimte.

Natriumlampen

In dit geval gaat het om een groep goudkleurige en reflecterende pilaren van bijna 3 meter hoog. Doordat de pilaren langzaam om hun as draaien heb je als bezoeker een steeds ander beeld. Net alsof je voor het eerst een metropool vol wolkenkrabbers bezoekt. Overdag kan de zon weerspiegelen op het oppervlak van de pilaren en ’s avonds zorgen natriumlampen voor een bijzonder licht. Wanneer je ook langskomt, het is dus altijd een unieke ervaring!

Spirit in the City is te bezoeken tot en met 2 september 2018,

A/D/O
29 Norman Ave
Brooklyn, NY 11222

gouden pilaren

gouden pilaren

gouden pilaren

gouden pilaren

gouden pilaren

gouden pilaren

gouden pilaren