Hoe creëer je als man een stijlvolle look?

Hoe creëer je als man een stijlvolle look?

Het is een mooi streven om iedere dag weer je beste modebeentje voor te zetten. Of je nu naar je werk gaat of juist een avondje naar de stad met je date of vrienden. Maar dan moet je wel weten welke stappen er nodig zijn om stijlvolle looks te creëren. Dit zijn slimme tips die je bij elke outfit kunt toepassen.

Schoenen maken de man

Veel mannen besteden maar weinig aandacht aan de schoenen die ze dragen. Dat is eigenlijk maar wat zonde. Veel vrouwen kijken namelijk juist als eerst naar de schoenen aan je voeten. Dat niet alleen: schoenen dragen bij aan het totaalplaatje. Je kunt nog zulke mooie kleding aantrekken, maar met afgedragen schoenen eronder is de boel gewoon net niet in orde. Draag daarom altijd stijlvolle herenschoenen, die er netjes uitzien. Qua type schoen kun je variëren: creëer een nette look met een veterschoen, en een meer sportieve look met een sneaker. Zorg idealiter dat je een signature schoen in je kast hebt, die je op elk gewenst moment kunt aantrekken.

Luxe materiaalsoorten

Wat je ook draagt qua kledingstuk, zorg dat je luxe materiaalsoorten verkiest boven matige materiaalsoorten. Stevig katoen, canvas, linnen en zijde behoren tot de favorieten. Ook wol kun je zeker aantrekken, bijvoorbeeld in een trui of broek heren. Je ziet het direct aan een outfit af als er is gekozen voor een stof van een hoogwaardige kwaliteit. De fit is net wat beter, de kleding gaat langer mee. En dat is precies wat je nodig hebt!

Perfecte fit

We hadden het hierboven al kort over de fit van een kledingstuk. Dit onderdeel telt sterk mee in je uiteindelijke look. Bepaal allereerst de mooiste fit bij jouw lichaam. Je kunt je hierover laten adviseren, om zeker van je zaak te zijn. Verder is de fit van jouw voorkeur afhankelijk van je kledingstijl. In de sportieve stijl komt een nauwsluitende fit vaker naar voren; in de casual stijl kun je juist voor een meer oversized fit gaan. Wat vind jij het mooist staan?

Stijlvolle kleuren

Draag je kleding altijd in stijlvolle kleuren. Met basic kleuren zit je gegarandeerd goed. Zo zie je maar: ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Draag bijvoorbeeld een wit T-shirt met een lichtblauwe jeans – een klassieke combinatie waarmee je sowieso modepunten scoort. Naast wit en blauw heb je zwart, grijs, bruin en groen nodig in je garderobe. Een opvallendere kleur is ook een keer een optie, zoals een pantalon in een lichte kleur. Of een T-shirt in een vrolijke kleur, om te dragen in de warme maanden van het jaar. Maar kies verder liever voor die steengoede basic kleuren, die je dag in, dag uit kunt dragen.

Juiste kleding per aangelegenheid

Lang niet alle mannen hebben de benodigdheden voor alle aangelegenheden in de kast hangen. Kies hier juist wel voor, om steevast op de juiste manier gekleed de deur uit te gaan. Van een bruiloft tot een werkdag, van een etentje tot een vakantiedag – je wilt voldoende kunnen variëren. Ook dit bestempelt je als stijlvol man!