Hul le Kes blaast nieuw leven in gedoneerd beddengoed van Yumeko

Yumeko - Hu Le Kes
Hul le Kes en Yumeko hebben de handen ineengeslagen om gedoneerd beddengoed een nieuw leven te geven. Beddengoedmerk Yumeko doneerde monsters, retourzendingen en andere stoffen aan Sjaak Hullekes. Vervolgens maakten de modeontwerper en zijn team er prachtige kledingstukken van.

Yumeko en Hul le Kes delen een aantal van dezelfde normen en waarden, met veel aandacht voor milieu, mens en dier. Beide bedrijven hebben een duurzame visie en werken alleen met biologische materialen. Dit om de kledingindustrie iets groener te maken.

Gedoneerde stoffen

Daarnaast is het werken met gebruikt materiaal voor Hul le Kes niks nieuws. Het kledingmerk neemt al langer gedoneerde stoffen aan en heeft samengewerkt, al dan niet op projectbasis, met merken als Gray Label, Allude en ReShare. Ook wordt er zogeheten ‘post-consumer material’ geselecteerd en naar het kantoor van Hul le Kes gestuurd door bedrijven als Sympany en 2Switch.

Kledingpaspoort

De Hul le Kes x Yumeko items zijn ieder uniek en snel te herkennen, aangezien elk item is gemaakt van voormalige Yumeko-stof en een eigen Yumeko-stempel in het kledingpaspoort heeft. Dit paspoort laat precies zien hoe het item tot stand is gekomen, welk materiaal er is gebruikt en hoe het is behandeld. De eerste kledingstukken zullen bestaan uit jurken en tunieken in het typische kleurgebruik van Yumeko.

De Hul le Kes x Yumeko collectie is vanaf begin juni te verkrijgen in de winkel van Hul le Kes (Wezenstraat 5 in Arnhem) en online via hullekes.com.

Yumeko - Hu Le Kes

Yumeko - Hu Le Kes

Yumeko - Hu Le Kes

Yumeko - Hu Le Kes