Homer Simpson krijgt eigen paar adidas-sneakers

adidas Stan Smith Homer Simpson

adidas Stan Smith Homer Simpson
Foto’s: adidas

adidas heeft een sneaker gemaakt die is gebaseerd op de beroemde meme waarin Homer Simpson verdwijnt in de bosjes. Op 18 augustus zal de adidas Stan Smith Homer Simpson te koop zijn.

In 2022 doken er al foto’s op van deze grappige variant op de klassieke Stan Smith, maar eindelijk heeft adidas de schoen een releasedatum gegeven. Het belangrijkste detail is de achterkant van de sneaker waarop je de meme op geniale wijze ziet afgebeeld, maar er zijn nog meer verwijzingen naar Homer te vinden. Zo staat zijn naam in gouden letters op de zijkant van de schoen en vind je zijn portret terug op de tong. Normaal gesproken zie en lees je hier Stan Smith, de naamgever van de iconische sneaker.

Reaction GIF

In het verleden doken de beeltenissen van The Simpsons al op in een collectie van Vans en ook bij een aantal sneakers van adidas, maar dit is waarschijnlijk DE schoen waar fans van de serie op hebben gewacht. Het beeld van Homer in de bosjes is een belangrijk onderdeel van de hedendaagse internetcultuur en komt veelvuldig voorbij als zogenaamde ‘reaction GIF’. Met dit plaatje kun je bijvoorbeeld op humoristische aangeven dat je stilletjes die discussie wilt verlaten.

Het GIF-je is afkomstig uit aflevering 15 van seizoen 5 waarin Ned Flanders en Homer goede vrienden lijken te worden. Dat loopt niet helemaal zoals Homer had verwacht, waardoor hij zich op een gegeven moment genoodzaakt voelt zich terug te trekken in de bosjes. Onder de foto’s van de schoenen op deze pagina kun je een korte clip van het fragment bekijken.

adidas Stan Smith Homer Simpson

adidas Stan Smith Homer Simpson

adidas Stan Smith Homer Simpson