Review: Fresh ’n Rebel Twins Elite

Fresh 'n Rebel Twins Elite

Het aanbod van draadloze oordopjes is gigantisch, waardoor het vaak lastig kiezen is. Zoek je echt goede oordopjes met alles wat je nodig hebt voor een scherpe prijs? Dan willen wij je graag de Twins Elite van Fresh ’n Rebel tippen.

Om te beginnen een pluspunt aan deze oordopjes waarmee ze zich echt onderscheiden van de rest: Fresh ’n Rebel is een Nederlands merk met Rotterdam als uitvalsbasis. Het merk is begonnen met een missie om zich echt te onderscheiden van de massa. Dit doen ze door goede producten voor scherpe prijzen te maken en door te zorgen dat die producten er niet saai uitzien. De oordopjes en koptelefoons van Fresh ’n Rebel hebben daarom mooie kleuren die heel slim het modebeeld op de voet volgen. Afwijkend, maar niet te opvallend.

Koppelen

Het oog wil ook wat, maar het gaat natuurlijk om het geluid én het gebruiksgemak. Hierbij viel het op dat er echt goed nagedacht is over vrijwel alle details. Er zijn de laatste jaren heel wat oordopjes voorbij gekomen op de redactie en daarom weten we uit ervaring wel zo’n beetje waar vaak de sterke en zwakke punten zitten. Op deze punten scoort de Twins Elite opvallend goed. Het begint al meteen bij zaken als koppelen met je smartphone of draagcomfort. Hier gaat alles in één keer goed. Dan heb je wat ons betreft al meteen een streepje voor.

Voordat je begint met luisteren is het aan te raden om eerst de app van Fresh ’n Rebel te installeren. Hiermee kun je een gehoortest doen, waardoor het geluid helemaal op maat voor jouw oren is. Hiervoor is een samenwerking met het Zweedse Audiodo opgezet. Omdat ieder oor uniek is voegt dat echt wat toe. Wil je de afstemming toch net even anders, dan heeft de app ook een equalizer. Alleen is deze niet zo heel uitgebreid. Gelukkig vinden we het meteen goed klinken zoals het door Audiodo is ingesteld.

Prima geluid

Op het gebied van geluidskwaliteit is het altijd goed om de prijs van de oordopjes in kwestie in het achterhoofd te houden. Met een verkoopprijs van €130,- zitten deze in het middensegment. Vergelijken met topmodellen uit het segment is dus niet realistisch. Wil je echt het allerbeste geluid, dan zul je voor duurder moeten gaan. Wil je een prima geluid voor een prima prijs, dan zit je met de Twins Elite goed.

Vooral de middentonen komen goed uit de verf. Ga je hoger of lager zitten dan is er ruimte voor verbetering, maar dat is iets dat vooral audiofielen of oplettende recensenten zullen horen. De gemiddelde gebruiker zal meer dan tevreden zijn met de geluidskwaliteit van de Fresh ’n Rebel Twins Elite. Net zoals een goede middenklasse auto ook zijn werk uitstekend doet in het dagelijks gebruik en dus niet altijd met een dure sportwagen vergeleken hoeft te worden.

Ruisonderdrukking

De Twins Elite beschikken ook over ANC (actieve ruisonderdrukking). Deze werkt naar behoren al heeft het buiten met harde wind wel wat moeite, maar dat hebben wel meer oordopjes en koptelefoons. Voor telefoneren is er een net even andere manier van ruisonderdrukking die ze ENC noemen en die zijn eigen microfoons gebruikt. Tijdens het testen hebben we hier helemaal niets op aan te merken.

Via aanraking van de buitenkant van de oordopjes kun je het geluid bedienen, skippen en telefoontjes aannemen. Om eerlijk te zijn, hebben we dit slechts kort getest, omdat we de voorkeur geven aan bediening via de telefoon zelf. Tijdens de korte test werkte alles wel naar behoren. Het wil soms wel eens dat de oordopjes te gevoelig zijn of juist alleen pas reageren na een paar pogingen. De Twins Elite lijkt de goede balans te hebben.

Batterij

Tot slot de batterijduur. Ook hier scoort Fresh ’n Rebel bovengemiddeld. Opladen (dat kan ook draadloos) gaat lekker snel en na 15 minuten in de case kun je de oordopjes 4 uur gebruiken. Hoe lang ze verder meegaan hangt af van het feit of je de ANC gebruikt, maar reken erop dat je met de case bij de hand zeker 20 uur kan luisteren.

Binnen de prijsklasse scoort de Fresh ’n Rebel Twins Elite dus zeer goed. Het is een kleine investering, maar dan heb je zeker waar voor je geld en heel veel luisterplezier. We kunnen eigenlijk geen zwakke punten ontdekken. Er zijn natuurlijk punten die beter kunnen op het gebied van geluidskwaliteit of ANC, maar niet voor deze prijs.

Fresh 'n Rebel Twins Elite