Hoe draag je een voetbalshirt deze zomer?

voetbalshirt

Sport en mode kruipen steeds dichter tegen elkaar aan. Een mooi voetbalshirt is daarom een item dat heel goed in jouw garderobe voor deze zomer past.

Alle grote clubs in Europa hebben onlangs hun nieuwe voetbalshirts voor komend seizoen gepresenteerd. Een opvallende trend die je hierbij ziet is dat men het steeds vaker aandurft om het thuisshirt net even anders te maken dan voorheen. Eerst was het zo dat vooral de uitshirts ieder jaar een andere kleur en ontwerp kregen. Wat we nu vooral zien is dat de effen kleuren worden ingeruild voor prints. Soms subtiel, maar ook wel eens opvallend.

Commercieel natuurlijk een slimme zet omdat de fans dan nog gretiger zijn met het kopen van iets nieuws, maar uit modieus opzicht ook een interessant gegeven. Er is namelijk volop keuze. Zelfs binnen een team of land. Je kunt natuurlijk je favoriete club steunen, maar er is ook niets mis met het kopen van een shirt dat in de eerste plaats gewoon mooi is.

Broek

Je kunt met zo’n shirt qua stijl heel veel kanten op. Natuurlijk oogt een voetbalshirt sowieso sportief, maar met van de rest van je kleding kun je kiezen voor heel veel variatie. Een trend die je nu veel ziet is het combineren van shirt met trainingsbroek. Comfortabel en sportief en daarom vooral geschikt voor een chille dag.

Wat is ons betreft is de beste manier om casual een voetbalshirt te dragen de combinatie van shirt, jeans en sneakers. Het model, de kleur of de bewerking van de broek maakt niet zo veel uit. Wat jij lekker vindt zitten en mooi vindt staan. De sneakers kun je het beste simpel houden. Je shirt is immers al opvallend genoeg. Witte lage Nike Air Force One’s zijn altijd een goede keuze. Tenzij je het lukt om shirt en schoenen perfect te matchen. Dat mag natuurlijk ook.

Strak

Wat ook belangrijk is, is het feit dat het shirt goed moet zitten. Voetballers zijn afgetrainde atleten met een perfect lichaam. Op het veld dragen zij vaak strakke shirts met een perfect afgestemde pasvorm. Buiten het veld kun je beter een shirt dragen dat wat wijder valt. Een beetje te groot kan in sommige gevallen ook heel goed staan.

Koop dus een mooie replica in plaats van een echt wedstrijdshirt. Dat staat veel beter. Zeker als je voor een streetwear-look gaat in plaats van een supersportieve outfit. Met deze tips in gedachten kun je je nu gaan buigen over de belangrijkste vraag: welk shirt gaat het worden?