IKEA en Marimekko brengen ode aan Finse saunacultuur

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA en het Finse designhuis Marimekko presenteren binnenkort BASTUA: een gelimiteerde collectie waarin de Finse saunacultuur centraal staat.

Maak je op voor kleurrijke prints en opvallende texturen op onder andere badjassen, saunahanddoeken en glaswerk. het geheel is een vrolijke combinatie van de kenmerkende producten van het Zweedse woonwarenhuis en de uitgesproken designs van het Finse Marimekko.

De inspiratie voor de prints in deze collectie kwam van de plant die vaak rondom saunagebouwen groeit in Finland: de rabarber. De felle kleuren en grillige vormen van de plant vormen de basis voor de prints en de accessoires van BASTUA. De lichte houtkleur van de meubels en het heldere glaswerk met reliëf uit de collectie steken sierlijk af tegen de levendige prints.

Eclectisch en minimalistisch

De saunahanddoeken zijn gemaakt van een soepele stof, waardoor je ze bijvoorbeeld ook goed in de keuken kunt gebruiken. De blauwgroene print lijkt op het patroon dat je terugziet in het houtwerk van traditionele saunacabines in Finland. De badhanddoeken en dienbladen hebben dezelfde blauwgroene print. Het houten bijzettafeltje heeft een minimalistische uitstraling en is daarmee een harmonieuze aanvulling op de andere producten met feller kleurgebruik. Zo is het douchegordijn met rabarberbladeren een echte blikvanger die je zelfs kunt combineren met een bijpassende badjas.

De waterkan en drinkglazen hebben een textuur die geïnspireerd is op kabbelend water. Wanneer er licht door het glaswerk heen valt, schitteren de glazen op de kleurrijke dienbladen. Serveer je favoriete drankje en kom tot rust op het minimalistische, houten bankje dat past in elk interieur. Wil je liever buiten zitten? Neem de grote, rode kussens met print van rabarberbladeren mee naar buiten om op het gras te genieten van een moment voor jezelf.

Kom tot rust met BASTUA

Het zachte licht van de lantaarn van rijstpapier creëert een serene atmosfeer tijdens de schemering. Steek de heerlijke kaars met de geur van vlierbloesem, rabarber en zoete vanilletonen aan om even helemaal te ontspannen. Hang na het relaxmoment je badjas en handdoek op aan de houten kapstok. Het reliëf op de kapstok is ook terug te zien in het glaswerk van de collectie. Al met al is BASTUA een mooie collectie waarvan alle producten elkaar aanvullen.

BASTUA is vanaf maart verkrijgbaar in alle IKEA winkels en online.

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA

IKEA-Marimekko-BASTUA