Galerie Mokum presenteert werk van Kenne Grégoire

Galerie Mokum - Kenne Grégoire
Kenne Gregoire, Flora, 60×80, acryl op paneel, 2022

Vanaf 18 maart is in Galerie Mokum een solotentoonstelling te zien van Kenne Grégoire. Maak kennis met het veelzijdige en kleurrijke oeuvre van de Nederlandse kunstenaar.

De schilderijen van Kenne Grégoire (Teteringen, 1951) laten een grote diversiteit aan onderwerpen zien. Met en ongekend gevoel voor plasticiteit en diepte toont hij ons een misleidend stukje werkelijkheid. Door gebruik te maken van krachtige composities en vertekende perspectieven wordt het oog bedrogen en de toeschouwer verleid. Grégoire neemt ons graag mee in zijn persoonlijke fantasie; of we nu kijken naar een van zijn spectaculaire bloemstillevens, een landschap of een doorleefd portret. Keer op keer is het een unieke werkelijkheid vol schoonheid en verval.

Werkelijkheid en fantasie

Kenne Grégoire studeerde in Amsterdam aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Hoewel de kunstenaar veelal zeventiende-eeuwse technieken gebruikt, waarbij kleuren glacerend worden aangebracht over een grisaille ondergrond, laat hij zien dat dit niet direct om een traditionele benadering vraagt.

“Schilderen is een uiterst omslachtige en inefficiënte manier om ideeën en emoties weer te geven. Maar juist die omslachtigheid en de vele beperkingen van dit achterhaalde medium maken het zo intrigerend.”

Vanaf half maart presenteert Galerie Mokum vol trots de nieuwste werken van Grégoire. Van woensdag t/m zaterdag kun je tussen 12:00 en 17:00 uur naar binnen wippen om deze expositie te bekijken.

Kenne Grégoire | solotentoonstelling
18 maart t/m 15 april 2023

Galerie Mokum
Oudezijds Voorburgwal 334
Amsterdam

Galerie Mokum - Kenne Grégoire
Kenne Gregoire, Suiker, 50×60, olieverf op linnen, 2023
Galerie Mokum - Kenne Grégoire
Kenne Gregoire, Slaper, 50×40, olieverf op paneel, 2023
Galerie Mokum - Kenne Grégoire
Kenne Gregoire, Soixante-neuf, 23×19, acryl op paneel, 2022
Galerie Mokum - Kenne Grégoire
Kenne Gregoire, Bloemen tegen blauw, 75×45, acryl op linnen, 2023
Galerie Mokum - Kenne Grégoire
Kenne Gregoire, Petit four, 100×50, acryl op paneel, 2022

Afbeeldingen door Kenne Grégoire, met medewerking van Galerie Mokum