Jameson Film Experience II: Hesher

Now Showing

Afgelopen woensdagavond was de Jameson Film Experience in Amsterdam. Een avond gevuld met de briljante combinatie van Jameson Whiskey en het IFFR. We hebben erg genoten van de avond, hebben oude vrienden gesproken en nieuwe ontmoet. Voeg daar een hele goede film aan toe en je kunt spreken van een topavond.

De setting was ideaal: voor het eerst sinds weken was het weer zomers weer, dus voor de deur van de Zuiveringshal verzamelden zich al vroeg alle prijswinnaars en genodigden. Om alvast in de sfeer te komen was er een vuurspuwer die op een zwart busje stond (een verwijzing naar de film). Binnen konden we genieten van gratis drankjes (Jameson + Ginger Ale=lekker) en een DJ die lekker gedurfd draaide.

Dan de film: presentator Dennis Weening liet weten dat Hesher niet in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Dat is heel jammer, want de film is een uniek staaltje van Amerikaanse indie-cinema. Hesher draait om de jonge T.J. wie het niet meezit. Zijn vader is depressief en woont samen met hem bij oma en op school is hij het pispaaltje van een pestkop. Ook valt T.J. met regelmaat van zijn fiets. Bij een van die valpartijen ontmoet hij Hesher, een vleesgeworden, extreme versie van Beavis of Butthead. Hesher besluit heel brutaal bij T.J thuis langs te gaan om vervolgens nooit meer weg te gaan. Zo ontstaat een bizarre combinatie van humor, geweld, menselijk leed, troost en heavy metal. Zie je een kans om de film in het buitenland te zien, pak die dan. Anders is het wachten tot een release op dvd/blu-ray.

op het busje van Hesher

lekker

lekkere drankjes