Alleen in Japan: sushi met KitKat

japanse lekkernij

In Japan hebben ze een obsessie voor KitKat. Waar wij het in Europa moeten doen met versies van chocolade, zijn in Japan de meest bizarre smaken van de reep te koop. Binnenkort is er zelfs sushi met KitKat verkrijgbaar.

De reep is in Japan ondermeer te koop in smaken als groene thee, zoete aardappel, pompoen, wasabi en sake. Mocht je het nog exotischer willen dan kun je terecht bij de Kit Kat Speciality Store in de wijk Ginza in Tokio. Daar bereiden ze momenteel sushi met KitKat.

Drie varianten

Er zijn drie varianten die gebaseerd zijn op klassieke sushi: tonijn, zee-egel en ei. Deze nieuwe versies zijn totaal anders van smaak maar lijken qua uiterlijk wel op de bekende sushi. De tonijn-sushi is gemaakt van in witte chocolade gehulde gepofte rijst met bovenop een KitKat met frambozensmaak. De zee-egel-sushi bestaat uit meloen uit Hokkaido en KitKat met mascarpone-smaak omhuld met zeewier. Tot slot de ei-sushi die is gemaakt van wederom gepofte rijst met chocola met daarop een KitKat met romige pompoensmaak.

Om in aanmerking te komen voor deze gelimiteerde sushi moet je tussen 2 en 4 februari meer dan ¥3000 JPY uitgeven in de Kit Kat Speciality Store.

Kit Kat Speciality Store
104-0061
3-7-2 Ginza
Chuo-ku
Tokio

japanse lekkernij

japanse lekkernij

japanse lekkernij

japanse lekkernij