Exclusieve whisky van Karuizawa te koop

Karuizawa whisky
Karuizawa 31 Years Old Sapphire Geisha Cask 3558

Liefhebbers weten dat je voor goede whisky niet alleen in Schotland moet zijn, maar ook in het verre Oosten. Vooral uit Taiwan en Japan komen fantastische whisky’s, waarvan Karuizawa een van de interessantste namen is.

Het is een combinatie van factoren die de exclusieve whisky van het Japanse Karuizawa zo geliefd maakt bij liefhebbers en verzamelaars. Allereerst is daar de ligging van de destilleerderij aan de voet van de vulkaan Asama. Het klimaat is hier vergelijkbaar met die van Schotland. Een andere belangrijke factor is dat Karuizawa zijn Golden Promise gerst uit Schotland importeerde. Hierdoor ontstond een whisky die de bekende Schotse smaken van een single malt combineerde met Japanse perfectie.

Zeldzaam

Lange tijd bleef de hoge kwaliteit van de Karuizawa whisky’s onbekend bij het grote publiek en mede door de hoge productiekosten moest de distilleerderij in 2000 de productie stoppen. Het klinkt wrang, maar dat laatste is een ander belangrijk punt waarom de whisky van Kauizawa zo gewild is. Het is namelijk zeldzaam. Voor elke fles die opengaat, komt er geen nieuwe meer terug.

Vanwege het feit dat in eerste instantie niet veel mensen de whisky van Karuizawa kenden, waren de flessen nog niet zo heel lang geleden te koop voor prijzen onder de €100,-. Dat is inmiddels wel anders. Zowel liefhebbers van een goed glas met een bijzonder verhaal als verzamelaars en beleggers hebben het merk ontdekt.

Interessante belegging

De prijzen stijgen nog steeds en zullen dat waarschijnlijk ook wel blijven doen. Het aanschaffen van een fles Karuizawa whisky kan dus een interessante belegging zijn. Ondanks de steeds verder oplopende zeldzaamheid heeft het Nederlandse Best of Wines maar liefst 22 verschillende whisky’s van Karuizawa te koop staan.

De toppers daarvan zijn de 31 Years Old Sapphire Geisha Cask 3558 en de 1967 Vintage Single Cask 6426. Deze whisky’s staan te koop voor respectievelijk €30.250,00 en €24.193,95 incl. BTW. Je moet er dus wel een klein vermogen voor over hebben, maar dan heb je ook wat.

Karuizawa whisky
Karuizawa 1967 Vintage Single Cask 6426
Karuizawa whisky
Karuizawa Miyaki Odori Geisha Label single sherry cask 866