Javier de Riba legt vloer aan in de bergen

Javier de Riba - Canal Roya
Javier de Riba – Canal Roya. Alle foto’s © Javier de Riba

De Catalaanse kunstenaar Javier de Riba staat bekend om de tegelvloeren die hij maakt met behulp van techniek die hij leent uit de wereld van de street art. Onlangs pakte hij het net even anders aan door een soortgelijke vloer aan te brengen in de sneeuw.

Voor het werk Canal Roya maakte hij met behulp van een mal een patroon aan in de sneeuw van de Spaanse Pyreneeën. Dit deed hij in de buurt van de plaatsen Astún en Formigal. Hier zijn er plannen om een 8 kilometer lange kabelbaan aan te leggen tussen deze twee wintersportplaatsen. Dat zou een boost moeten geven aan het toerisme, maar is aan de andere kant desastreus voor de lokale flora en fauna. Bovendien zijn de kosten voor het project astronomisch hoog.

Voor activisten en natuurbeschermers is dit een reden om proberen de plannen tegen te houden. Het kunstwerk van Javier de Riba is onderdeel van de protesten. En deze lijken te werken, want onlangs is besloten om de ambitie om het grootste wintersportgebied ter wereld te creëren voorlopig in de koelkast is gezet.

Meer werk van Javier de Riba kun je bekijken op Instagram of Behance.

Javier de Riba - Canal Roya

Javier de Riba - Canal Roya

Javier de Riba - Canal Roya

Javier de Riba - Canal Roya