Jeroen Henneman maakt werk voor het Light Festival

Gelimiteerd kunstwerk voor het Amsterdam Light Festival
Jeroen Henneman met de One Lamp.
Foto: Janus van den Eijnden

Binnenkort start er weer een nieuwe editie van het Amsterdam Light Festival. Net als vorig jaar is één van de deelnemende kunstenaars gevraagd om een limited edition te maken. Dit jaar is dat Jeroen Henneman.

De limited edition is een object dat aansluit bij het werk van de kunstenaar dat is te zien tijdens het lichtfestival. Het grote verschil is het handzame formaat en het feit dat het werk in een beperkte oplage te koop is. Vorig jaar had kunstenaar Ai Weiwei de primeur met de eerste limited edition.

Eerbetoon

Tijdens het Amsterdam Light Festival zal in de Gouden Bocht de installatie Two Lamps van Jeroen Henneman te zien zijn. Twee grote lampen vormen overdag een spannend silhouet en beschijnen ’s avonds één van de mooiste stukjes van de Amsterdamse grachten. Om dit werk te kunnen financieren heeft de kunstenaar een variant op dit werk gemaakt: One Lamp. Deze sculptuur van neon is een eerbetoon aan de klassieke bureaulamp.

Elk exemplaar is met de hand gemaakt door meesterglasblazer Ed Leder van het Scheveningse Neon Lewa. Er zijn in totaal 65 unieke exemplaren en 10 artist proofs van de One Lamp gemaakt. Elke editie is voorzien van een gesigneerd en genummerd certificaat. Alle kopers worden uitgenodigd voor een exclusieve Meet & Greet met Jeroen Henneman op 10 januari 2019. Heb je interesse in dit unieke kunstwerk, dan kun je deze online reserveren via het Amsterdam Light Festival.

Het Amsterdam Light Festival begint op 29 november en loopt tot 20 januari.

Gelimiteerd kunstwerk voor het Amsterdam Light Festival

Gelimiteerd kunstwerk voor het Amsterdam Light Festival

Foto’s: Janus van den Eijnden