Ai Weiwei maakt kunstwerk voor Amsterdam Light Festival

Ai Weiwei op het Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is een unieke samenwerking aangegaan met de beroemde kunstenaar Ai Weiwei. Niet alleen zal er langs de Amsterdamse grachten een werk van hem te zien zijn, er zijn ook unieke kunstwerken te koop.

Grens

In de stad kun je tijdens het festival een 6.5 kilometer lange rode lijn zien lopen. Met deze thinline stelt Ai Weiwei een aantal vragen over grenzen. Zoals: beschermt een grens of sluit hij uit? Of: hoe en wie krijgt toegang en wat is er nodig om een grens te handhaven? De Chinese kunstenaar hoopt dat het opvallend aanwezige kunstwerk de mensen in de stad hierover laat nadenken.

Naast de rode lijn door de stad zijn er ook 100 gelimiteerde kunstwerken gemaakt die gebaseerd zijn op thinline. Met de opbrengst van de verkoop van de werken kan Ai Weiwei het grote werk financieren. Wie ’thinline, limited edition’ koopt, haalt dus niet alleen een werk van een vooraanstaand kunstenaar in huis, maar steunt ook de kunst in de stad.

Meet & greet

Het werk is te koop voor €2500 via het Amsterdam Light Festival. Elk werk is voorzien van een handtekening van de kunstenaar en een certificaat. Kopers die voor 1 november betalen, krijgen bovendien een uitnodiging voor een meet & greet met Ai Weiwei op 29 november in Amsterdam.

Voor meer informatie over ’thinline, limited edition’ kun je contact opnemen met Jorna Wierts, Art Sales Coördinator, Amsterdam Light Festival.

Ai Weiwei op het Amsterdam Light Festival