Juf Marit brengt kunst naar de kinderkamer

Tijd voor kunst

Juf Marit is een handenarbeidjuf met een missie. Zij wil graag kinderen op een speelse wijze laten kennismaken met kunst en kunstenaars. Haar laatste boek Tijd voor kunst is daarvan een mooi voorbeeld.

In het boek nodigt Juf Marit kinderen uit om zelf een schilderij te maken in de stijl van een beroemde kunstenaar. Dit zijn zeer uiteenlopende namen van klassieke en moderne kunstenaars. Denk hierbij aan Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh, maar bijvoorbeeld ook aan Antoni Gaudí, Gustav Klimt, Theo van Doesburgh, Jan Schoonhoven, Roy Lichtenstein en Herman Brood. Bij elkaar een bonte verzameling van 20 bekende namen. Hiervan zullen er geheid een paar de interesse van je kind wekken. Juf Marit doet dat slim door in enkele alinea’s over de kunstenaar te vertellen. Het gaat dan vooral om hoe iemand zich heeft ontwikkeld tot wat hij of zij nu is.

Nieuwe hobby

Nadat er kennis is gemaakt met de kunstenaar, is het tijd om een kunstwerk te maken. Het is daarbij de bedoeling dat dit werk uiteindelijk een plek krijgt op de eigen kamer van de kinderen. Ze maken dus echt iets dat ze zelf mooi vinden en waar ze trots op zijn. Wie weet is dit de eerste stap naar een leuke nieuwe hobby of een heuse carrière in de kunstwereld!

Het boek Tijd voor Kunst van Juf Marit is een perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met de vele disciplines binnen de (moderne) kunst. Niet alleen door ernaar te kijken, maar ook door zelf aan de slag te gaan. Het perfecte boek voor het komende najaar. Want wat is er nou fijner op een regenachtige zondagmiddag dan het maken van een eigen kunstwerk?

Juf Marit-Tijd voor Kunst
Uitgeverij Clavis
ISBN 9044828762

Juf Marit - Tijd voor Kunst
Andy Warhol
Juf Marit - Tijd voor Kunst
Edvard Munch
Juf Marit - Tijd voor Kunst
Pablo Picasso