Kunstmatig eiland in de haven van Kopenhagen

kunstmatig eiland met boom

In de haven van Kopenhagen drijft sinds kort een klein eiland van hout. Opvallend aan het eiland is dat er een boom op staat. Als het aan architect Marshall Blecher en ontwerper Magnus Maarbjerg ligt volgen er snel meer kunstmatige eilanden.

Het eerste eiland heeft een opvallende vijfhoekige vorm en een houten dek. Iedereen staat vrij om ernaartoe te varen en er wat tijd door te brengen. Inmiddels zijn er al enkele evenementen op het 65 vierkante meter grote eiland geweest. Bijvoorbeeld een lezing over de toekomst van traditionele havensteden als Kopenhagen.

In het kader daarvan werken Blecher en Maarbjerg ook met hun project van drijvende eilanden. Het oude havengebied is steeds meer aan het veranderen in een plek waar mensen wonen. Hierdoor is er een toenemende behoefte aan plaatsen waar bewoners kunnen recreëren. De nieuwe eilanden kunnen daar een bijdrage aan leveren.

9 eilanden

Als alle plannen doorgaan dan zijn er binnenkort 9 van dit soort eilanden te vinden in Kopenhagen: de Copenhagen Islands. Elk eiland krijgt een eigen functie. Voorbeelden daarvan zijn: een podium voor muziek en theater, een café waar je koffie kunt drinken, een sauna, een duikplank en een mosselkwekerij. Ook kunnen de 9 eilanden worden samengevoegd tot 1 grote.

Op dit moment drijft het eiland bij de sluizen (Slusen) in zuidelijk deel van de haven van Kopenhagen. Later dit jaar zal het verplaatst worden richting Refshaleøen in het noorden.

kunstmatig eiland met boom

kunstmatig eiland met boom

kunstmatig eiland met boom

kunstmatig eiland met boom

kunstmatig eiland met boom