LAAV architects bouwt balancerende berghut

Maralah van LAAV architects

Voor een reclamecampagne van automerk Infiniti is architect Laertis-Antonios Ando Vassiliou van LAAV Architects gevraagd een opvallende cabine in de Rocky Mountains te ontwerpen.

Naast oprichter van LAAV is Laertis-Antonios Ando Vassiliou ook de drijvende kracht achter architectenbureau OPA. Deze ken je misschien van de geweldige Casa Brutale en de kerk Lux Aeterna. Dit nieuwe ontwerp heeft meerdere raakvlakken met deze andere gebouwen.

Aardbeving

De berghut draagt de naam Maralah, wat in de taal van de oorspronkelijke bewoners van de Canadese provincie Alberta staat voor ‘hij of zij die geboren is tijdens een aardbeving’. Een toepasselijke naam, want het lijkt net of de uitstekende punt van het gebouw vrij is komen te liggen door een aardbeving. De rest van de compacte ruimte ligt verscholen tussen de rotsen.

De uitstekende punt is van glas, waardoor er een prachtig uitzicht is op de rivier Bow, die beneden door het dal stroomt. In dit gedeelte is een bed geplaatst, waardoor je ’s morgens direct van de natuur kunt genieten en onder de sterrenhemel in slaap kunt vallen. In het achterliggende deel is ruimte voor een keuken en opslagruimte. Omdat de berghut afgelegen ligt, is er ook een reservoir met water voor de keuken en badkamer.

Maralah van LAAV architects

Maralah van LAAV architects

Maralah van LAAV architects

Maralah van LAAV architects

Maralah van LAAV architects

Meer foto’s van het huis zie je op de website van LAAV Architects.