Leer jezelf echt te ontspannen met LEGO

Leer jezelf te ontspannen met LEGO

Hoe vaak neem jij tijd voor jezelf? En wat ga je dan doen? Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders te weinig ontspannen en als we ontspannen dan doen we dat te vaak via een beeldscherm.

Even digitaal detoxen en offline zijn zonder afleidingen is een zeldzaamheid aan het worden. LEGO heeft een onderzoek gedaan onder 1000 Nederlanders en daaruit bleek dat me-time gelukkig maakt, maar dat we ons te weinig van deze tijd voor onszelf gunnen. Maar liefst een vijfde van de Nederlanders voelt zich naar eigen zeggen zelfs weleens schuldig of ongemakkelijk bij het inplannen van tijd voor zichzelf.

Hobby

Dat terwijl er bewezen is dat je ontspannen met een hobby zorgt voor geestelijke rust, waardoor je na afloop weer energie hebt voor bijvoorbeeld werk, studie of huishouden. Een hobby is namelijk niet alleen een fijn tijdverdrijf, maar het helpt te ontspannen en jezelf verder te ontwikkelen. Een win-winsituatie voor lichaam, brein en geest.

Vaak zoeken we die ontspanning online door bijvoorbeeld op social media te scrollen of het laatste nieuws te lezen. Dat lijkt ontspannend, maar dat is het niet. Je krijgt zo veel prikkels te verwerken dat je brein overuren maakt. Een offline tijdverdrijf is wat echt helpt te ontspannen. Dat kan bijvoorbeeld lezen, tuinieren, sporten of muziek luisteren zijn. Tijdens de lockdowns merkte je dat steeds meer mensen iets zochten om met de handen te doen en het brein scherp te houden.

Leer jezelf te ontspannen met LEGO

Voorbeelden daarvan zijn het maken van een legpuzzel of een kruiswoordraadsel uit de krant. Ook het bouwen met LEGO is een heerlijk ontspannend tijdverdrijf. Dat lijkt voor de hand te liggen, aangezien LEGO ook het onderzoek heeft uitgevoerd, maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat legoën ook echt een fijne manier is om te ontspannen. Het afgelopen jaar kochten we regelmatig een mooie doos om mee aan de slag te gaan. Zo bouwden we Central Perk van Friends, een Batmobile en Sesamstraat.

Wat opvalt is dat LEGO zich steeds meer richt op een volwassen publiek. Bijvoorbeeld met het prachtige boeket met bloemen, de gitaar van Fender of de typemachine. Voor elke volwassen interesse is er wel een LEGO-set te vinden. Zo zijn er snelle auto’s, ruimteschepen van NASA, iconische gebouwen of LEGO-sets gebaseerd op populaire films en series. Er is zelfs een sneaker van adidas om met LEGO na te bouwen.

Kijk eens rond op de website van LEGO voor inspiratie of breng een bezoek aan de lokale speelgoedwinkel. Ook daar weten ze inmiddels dat LEGO bijzonder geschikt is voor volwassenen.

Leer jezelf te ontspannen met LEGO Leer jezelf te ontspannen met LEGO Leer jezelf te ontspannen met LEGO Leer jezelf te ontspannen met LEGO