Een klassieke Vespa 125 bouwen met LEGO

LEGO Vespa

Wederom heeft LEGO een verrassende set uitgebracht. Sinds kort kun je een heus Italiaans stijlicoon nabouwen: de Vespa 125. De set bestaat uit 1106 stukjes en is geïnspireerd op de iconische Vespa Piaggio uit de jaren ’60.

Met zijn pastelblauwe kleur – een van de eerste kleuren waarin dit Italiaanse icoon werd gemaakt – is het nieuwe LEGO-model een eerbetoon aan de originele Vespa. Net als het origineel zit ook dit model vol met prachtige details. Van het reservewiel, de bos bloemen in de fietsmand en de afneembare motorkap tot de zijstandaard, het draaiende stuur en de motor van legosteentjes. Bovendien kunnen fans de scooter verder verfraaien met het Vespa-logo en een klassiek Italiaans kenteken uit de jaren ’60.

Bouwsets voor volwassenen

Al met al dus weer een fantastische set. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het bouwen met LEGO een heerlijk ontspannen tijdverdrijf is. We zijn blij dat LEGO zich steeds meer richt op een volwassen publiek. Voor elke interesse is er inmiddels wel een bouwset te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld een prachtig boeket met bloemen, een gitaar van Fender, een sneaker van adidas en een ouderwetse typemachine uitgebracht. En nu dus ook een originele scooter van Vespa.

Fijne samenwerking tussen LEGO en Vespa

Florian Muller, Senior Designer bij de LEGO-groep, zegt het volgende over de samenwerking met Vespa: “Samenwerken met het Vespa-team aan dit verbluffende motorvoertuig-meesterwerk was een ongelooflijke ervaring. Een van de leukste aspecten van het ontwerpen van deze set was de reproductie van de details van het originele model. Dit als eerbetoon aan de klassieke Vespa uit de jaren ’60. De set bood me de kans terug te reizen in de tijd en tijdens het ontwerpen mijn fantasie de vrije loop te laten. We hopen dat de fans dat ook zo ervaren.”

Marco Lambri, Hoofd van het Design Center van de Piaggio-groep, is ook tevreden: “Samenwerken met de LEGO-groep was een fantastische ervaring, omdat het twee dromen bijeenbracht: het LEGO-merk en Vespa, die het onbeperkte expressieve potentieel dat ze hun fans bieden gemeen hebben. Twee buitengewone merken die verschillende tijdperken wisten te overspannen en zich keer op keer hebben weten te vernieuwen, omdat ze in hun DNA de capaciteit hebben om te verenigen en te bouwen. Voor ons, als ontwerpers, bestond de uitdaging uit het samenbrengen van de zachte lijnen van Vespa met de vorm van de legosteentjes, een test waar we met vlag en wimpel voor zijn geslaagd.”

De LEGO Vespa 125 is sinds 1 maart 2022 verkrijgbaar voor een prijs van € 99,99. Je kunt de set aanschaffen op de website van LEGO of via andere retailers.

LEGO Vespa

LEGO Vespa

LEGO Vespa