LEGO en NASA komen met Space Shuttle-set

LEGO x NASA
Foto’s: LEGO

Voor hun nieuwste creatie heeft LEGO samengewerkt met NASA. Het resultaat is een prachtige set waarmee je de Space Shuttle Discovery en de ruimtetelescoop Hubble na kunt bouwen.

Met behulp van maar liefst 2354 steentjes bouw je een de Discovery na op een schaal van 1:70. De set is uitgebracht om de eerste vlucht van de Space Shuttle 40 jaar geleden te herdenken en als eerbetoon aan Dr. Kathy Sullivan, de eerste Amerikaanse vrouw die een wandeling in de ruimte heeft gemaakt.

Details

Dankzij de hulp van NASA is het gelukt om een replica te ontwerpen die tot in de kleinste details klopt. Van de manier waarop de stoelen van de astronauten staan gerangschikt tot het uitklapbare landingsgestel. Ook de telescoop is zo goed als mogelijk na te maken. Je kunt deze op een eigen standaard zetten of plaatsen in het ruim van de Space Shuttle.

De Space Shuttle Discovery was nummer drie in de serie van vijf ruimteveren die NASA heeft gebouwd. De eerste vlucht van de Discovery vond plaats op 30 augustus 1984. De beroemdste missie van deze Space Shuttle was het vervoeren van ruimtetelescoop Hubble. Met deze telescoop is het mogelijk om zeer scherpe foto’s te maken van de ruimte. Verder heeft de Hubble nog een flink aantal precisie-instrumenten voor astronomische waarnemingen aan boord.

De set is vanaf 1 april te koop via LEGO.com voor een verkoopprijs van €179,99.

LEGO x NASA

LEGO x NASA

LEGO x NASA

LEGO x NASA

LEGO x NASA

LEGO x NASA

LEGO x NASA

LEGO x NASA