MVRDV zet een roze podium op Het Nieuwe Instituut

The Podium van MVRDV
Alle afbeeldingen © MVRDV

Deze zomer is het dak van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam the place to be. Architectenbureau MVRDV heeft een roze dakterras ontworpen waarop verschillende evenementen plaats zullen vinden. De naam van dit opvallende ontwerp is Het Podium.

Via een trap, die is gebouwd op een constructie van steigerbuizen, bereik je het knalroze podium op 29 meter hoogte. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam, met als meest opvallende blikvanger het Depot van Boijmans Van Beuningen dat ook is ontworpen door MVRDV. Met een beetje geluk kun je jezelf zien in een van de spiegels van dat gebouw.

Het 600 vierkante grote podium gaat open voor het publiek op 1 juni. Dan begint ook de Rotterdam Architectuur Maand, waarin Het Podium een belangrijke rol zal vervullen met lezingen, films en andere evenementen met architectuur als thema. Daarna zal Het Podium nog tot en met 17 augustus te bezoeken zijn voor onder andere sportlessen, diners en activiteiten voor kinderen.

Trap of lift

De trap aan de buitenkant is niet de enige manier om op Het Podium te komen. Er is ook een lift en er is de mogelijkheid om vanuit Het Nieuwe Instituut op het dak te komen. Daar is op de zesde verdieping de tentoonstelling The Living Archive of a Studio, waarin interactieve wijze vroege werken van MVRDV te zien zijn.

Met de installatie wil MVRDV laten zien dat er veel potentie zit in alle daken die Rotterdam kent. In dit geval is het dak tijdelijk een publieke ruimte, maar er zijn ook oplossingen te bedenken op het gebied van groen, waterberging en energieproductie. Kortom: de daken in de stad hebben veel nu nog ongebruikte potentie.

The Podium van MVRDV

The Podium van MVRDV

The Podium van MVRDV

The Podium van MVRDV

The Podium van MVRDV