LEGO IDEAS maakt offline versie van Wordle

LEGORDLE

Bij LEGO IDEAS kunnen mensen voorstellen indienen voor sets die LEGO op de markt zou moeten brengen. Met regelmaat zien we geniale ideeën gebaseerd op dingen die momenteel erg populair zijn. Zoals bijvoorbeeld de online game Wordle.

Dit taalspelletje doe je in principe alleen. Elke dag verschijnt er een nieuwe opdracht die je dan op kunt lossen. De LEGO-variant geeft er een interessante sociale draai aan. Bij LEGORDLE (wat wij een waardeloze naam vinden) werkt het een beetje zoals bij het spel Mastermind. In dit geval verzint iemand een woord van 5 letters en is het aan de ander om deze te raden. De gele en groene letters geven hierbij aan welk deel van het woord goed is geraden.

Twee spelers

Het leuke is dus dat je het spel met twee personen kunt spelen en dat je zelf woorden kunt bedenken om je tegenstander het zo lastig mogelijk te maken. Je kunt hierbij zelf nog bepalen of je voor Nederlands of Engels kiest. Mooie bonus is dat je het spel zelf eerst in elkaar moet zetten. Wat ook mogelijk is, is dat je online Wordle raadt en je zoektocht naar het woord namaakt met LEGO en deze een mooie plek in je huis geeft.

Wij vinden het vooral interessant hoe LEGO-fans het steeds voor elkaar krijgen om bekende spelletjes te vertalen naar de wereld van LEGO.