Pas op voor de Super Mario Piranha Plant van LEGO

LEGO® Super Mario™ Piranha Plant
Foto’s: LEGO

Pas op je vingers! De nieuwste set van LEGO uit de Super Mario-serie is een heel gevaarlijke. Met behulp van 540 steentjes bouw je een replica van de beruchte Piranha Plant.

De bijtende plant is een van de meest iconische vijanden van Mario in een groot aantal verschillende videogames. We kennen de plant vooral in de versie die uit een Warp Pipe komt en dat is dan ook de variant die LEGO heeft uitgewerkt tot bouwset. Zodra je klaar bent met het maken van de Super Mario Piranha Plant weet je vast en zeker wel een mooie plek in huis te vinden om deze neer te zetten.

Carl Merriam, Senior Designer, LEGO Super Mario: “Bij het ontwerpen van de Piranha Plant vond ik het belangrijk om de onderscheidende kenmerken ervan vast te leggen en ervoor te zorgen dat de set zo kon worden gepositioneerd dat de iconische poses werden weerspiegeld. Ik ben zo trots op het eindresultaat, van de mond tot de bladeren en de stengel, dat we erin zijn geslaagd de dreigende essentie van de Piranhaplant perfect weer te geven!”

Er zitten dus heel veel delen aan de Piranha Plant, die je naar eigen inzicht kunt bewegen. Niet alleen de bek met scherpe tanden, maar ook de kop, de bladeren en de steel. Het is aan jou hoe agressief de plant oogt. Vanaf 6 november is de LEGO® Super Mario™ Piranha Plant te koop voor een prijs van €64,99.

Wist je trouwens dat de Piranha Plant in Japan ook wel Pakkun Flower heet? Die naam is afkomstig van de onomatopee paku-paku, wat de bewegingen van de mond tijdens het kauwen beschrijft. De bijtgrage plant was voor het eerst te zien in World 1-2 van Super Mario Bros uit 1985. Inmiddels is de plant bekend en berucht bij vele generaties gamers. Je kunt zelfs in Super Smash Bros. Ultimate de plant kiezen als personage.

LEGO® Super Mario™ Piranha Plant

LEGO® Super Mario™ Piranha Plant

LEGO® Super Mario™ Piranha Plant