Gelezen – Game Boy: The Box Art Collection

Gelezen - Game Boy: The Box Art Collection

Het was voor mij – samen met velen met mij – mijn eerste handheld: de originele Game Boy. De grijze baksteen ligt bij het grootste gedeelte van die club hoogstwaarschijnlijk vergeeld in een lade of op zolder, maar zo nu en dan pak ik hem er nog eens bij voor een potje Tetris, of om even te kijken hoe het met mijn Pokémon gaat. Mocht je nog verder in die nostalgische trip willen duiken, heeft Bitmap Books een nieuw boek op de markt gebracht: Game Boy: The Box Art collection.

Eerder behandelde ik al de Unoffical SNES Pixel Book waar ik erg enthousiast van werd door de hoge kwaliteit van het boek zelf, maar ook de gebruikte art die explosief over de pagina’s gebruikt werd. In dat opzicht pakt The Box Art Collection het iets rustiger aan en is het precies wat het zegt; een collectie van rond de 350 noemenswaardige Game Boy titels door de jaren heen.

Screenshots

Iedere game is voorzien van een informatief stuk tekst over de betreffende game, een stuk tekst over de groot uitgebeelde box art ernaast en waarom precies die is gekozen over de Oosterse/Westerse versie, die nog wel eens enorm konden verschillen van elkaar. Wat mij betreft een groot pluspunt; iedere titel is voorzien van een rijtje screenshots, waardoor je ook een beeld krijgt van de daadwerkelijke game.

The Box Art Collection is daarnaast een kleine ode aan de klassieke handheld, met een hoofdstuk geweid aan de geschiedenis ervan en een interview met verschillende collectors waardoor de invloed die Nintendo’s handheld heeft gehad in het entertainmentlandschap.

Als ik dan een minpunt moet aankaarten is dat het merendeel van de focus ligt op Japanse titels, terwijl bepaalde games met een Westerse naam veel bekender zijn. Ook het design van het boek zelf laat wat te wensen over. Het is een stevig gebonden hardcover boek, maar in vergelijking met andere werken van Bitmap Books valt het simpele grijze design wat in het niets. Het is daardoor echter wel meer geschikt als traditioneel koffietafel boek. Gelukkig dat de inhoud ervan dat meer dan goed maakt.

Marc de Haas

Gelezen - Game Boy: The Box Art Collection

Gelezen - Game Boy: The Box Art Collection

Gelezen - Game Boy: The Box Art Collection

Gelezen - Game Boy: The Box Art Collection