Logan Pavilion is het fraaie huis van architect Eric Logan

Logan Pavilion
Foto’s van Logan Pavilion door Kevin Scott en Matthew Millman

In de buurt van de stad Jackson in de Amerikaanse stad Wyoming heeft architect Eric Logan een prachtig familiehuis, genaamd Logan Pavilion. In de loop der jaren is het van oorsprong minimalistische huis meegegroeid met de behoeften van zijn gezin.

Logan Pavilion bevindt zich op een alsemvlakte ten noorden van Jackson. Het is het familiehuis van Eric Logan, partner bij CLB Architects, en zijn vrouw, twee dochters in de universiteitsleeftijd en hun huisdieren. Oorspronkelijk werd het gebouwd in 1997 volgens een strak bouwschema van vier maanden en een krap budget. Het minimalistische huis is in de loop van de tijd aangepast en ontwikkelde zodoende mee met de veranderende wensen van het gezin.

Hooischuur als inspiratiebron

Het huis ontleent zijn vorm aan de lokale hooischuren. Het puntdak wordt omhoog gehouden door hoge kolommen en zorgt voor beschutting op de open vlakte. De architect selecteerde de buitenmaterialen – cederhouten dakspanen, gevelbeplating en terrasplanken, alsook verroest plaatstaal – vanwege hun vermogen om fraai te verweren en op te gaan in de kleuren van het landschap.

Het interieur van Logan Pavilion heeft een eigentijdse uitstraling gekregen door het gebruik van verschillende materialen, al dan niet gerecycled. Wandpanelen van masoniet, kasten van ruw MDF en geoliede betonvloeren zijn voordelige oplossingen voor de binnenafwerking en zorgen voor een solide basis van de woning.

Uitbreiding met gastenverblijf en garage

In 2001 voegde de familie een gastenverblijf aan de woning toe. Naast dat het onderdak biedt aan eventuele logees is er ook een yoga-/trainingsruimte te vinden. Bovendien hadden de familieleden er nu ook een plek bij waar ze zich even rustig konden afzonderen. Later groeide het verblijf verder uit met een garage en daarna weer met een extra ruimte voor de vele collecties van Eric Logan, zoals fietsen, motorfietsen, gereedschap en vinylplaten. De garage en de hobbyruimte zijn opgebouwd uit geoxideerd staal dat roest en verweert door het omringende klimaat.

Meest recente upgrade

Tegenwoordig bestaat het huis uit vier slaapkamers, drie badkamers en een vrijstaande garage. Deze meest recente versie van het huis, voltooid in 2020, omvat een keukenrenovatie, een upgrade van het dakspanendak naar een metalen dak en nieuwe terrasplanken, gevelbeplating en beits.

Het nieuwe metalen dak is een aanpassing die komt uit het oorspronkelijke ontwerpconcept van het huis. Destijds stuitte het ontwerp op sterke tegenstand van de buurtcommissie. Uiteindelijk werd het concept pas goedgekeurd in 2020. Verder koos Eric er oorspronkelijk voor om de buitenkant te beitsen met bleekolie om een ​​verweerde schuurlook te verkrijgen, een ontwerpbeslissing die bij de laatste renovatie werd aangepast om een verbeterd resultaat te bereiken.

De raamindeling van het huis is zo gemaakt dat het natuurlijke licht mooi naar binnen valt en er tegelijkertijd dwarsventilatie kan plaatsvinden. Daarnaast biedt het ruimschoots uitzicht op het omringende landschap, waarvan het Tetongebergte deel uitmaakt.

Bestand tegen heftig weer

De regio waar Logan Pavilion staat kent extreme weersomstandigheden en daarom was een stevige structuur van de woning vereist. De diepe overhangen en de vorm bieden beschutting tegen zon of sneeuw. In de tijd dat de familie op het terrein woont, hebben ze op verantwoorde wijze een diverser landschap gecreëerd door voor bepaalde planten en bomen te kiezen. Niet alleen om schaduwplekken te creëren, maar ook om onderdak te bieden aan allerlei dieren uit de omgeving.

Eric Logan verwijst naar de nieuwste versie van zijn huis als de ‘nieuwe zwarte trui’. De oorspronkelijke eenvoud van het ontwerp heeft ervoor gezorgd dat de woning de tand des tijds heeft doorstaan ​​en tegelijkertijd blijft veranderen.

Project Team:
Architecture and Interiors: CLB Architects (Eric Logan)
Structural Engineer: KL&A, Inc.
General Contractor: Owner

Photography:
Kevin Scott
Matthew Millman

Logan Pavilion

Logan Pavilion

Logan Pavilion

Logan Pavilion

Logan Pavilion

Logan Pavilion

Logan Pavilion