On opent clubhuis tijdens Amsterdam Marathon

Een plek voor inspiratie, herstel en verbinding

On Running - Amsterdam Marathon
Captains van Amsterdamse hardloopteams aan het woord. (alle foto’s Seth Profet)

Dit weekend staat Amsterdam in het teken van Mokum Marathon Madness! Het Zwitserse hardloopmerk On doet hieraan mee en opent tijdens de TCS Amsterdam Marathon een eigen clubhuis aan het Stadionplein. Daar kunnen renners bijkomen, verbinden en inspiratie opdoen. Wij namen vrijdagavond alvast een kijkje.

In het Move-gebouw aan het Stadionplein vind je dit weekend bij uitrit 22 (achterzijde) het On Clubhuis. Het sportmerk wil hardlopers een next-level ervaring geven in hun eigen clubhuis, waarbij ze inspireren, herstellen, vieren. Terwijl lopers de straten van Amsterdam veroveren, biedt het On Clubhuis een plek voor verbinding en betrokkenheid. In samenwerking met de Amsterdamse loopclub Running Junkies is dit evenement gerealiseerd.

Liefde voor hardlopen

Op vrijdagavond waren we te gast op een media-event. Hier kregen we een kijkje achter de schermen van On. We hoorden bijvoorbeeld hoe innovatie er bij On uitziet. Ook werd er gesproken over de nieuwste hardloopmodellen, zoals de recent uitgebrachte Cloudflow 4. En de captains van vier Amsterdamse hardloopteams betraden het podium om te praten over crew love, waaronder dus de Running Junkies.

On werd deze avond vertegenwoordigd door Zoé Gerdil (Product Manager Running Footwear), Jaime Garcia Romo (Athletes Product Manager Footwear, innovation team) en Tadesse Abraham (Swiss marathon runner & On athlete). Zij vertelden over de ontwikkeling en specificaties van de hardloopschoenen. Hoe bijvoorbeeld de weg eruitzag richting de lancering van de Cloudflow 4 en de Cloudboom Echo 3. Ook kregen we meer achtergrondinformatie over wat een renner allemaal nodig heeft om optimaal te presteren. En aan het eind van de presentatie kwam langeafstandsrenner Tadesse Abraham aan het woord. Hij kent een indrukwekkende carrière en liep vorige maand in Berlijn nog de marathon in 2:05:10. Zo snel!

Gemotiveerd blijven om te rennen

Wat vooral mooi was aan de Q&A met Tadesse Abraham is zijn verhaal over wat hem gemotiveerd houdt om elke keer weer zijn hardloopschoenen aan te trekken. Ook hij kent mindere dagen en heeft wel eens geen zin om te trainen als het slecht weer is, maar als hij dan denkt aan zijn maten met wie hij traint en die op hem staan te wachten, is hij meteen weer enthousiast. Ook helpt het hem goed om een wedstrijd in het vooruitzicht te hebben. Daardoor blijf je geïnspireerd.

Het verhaal van Tadesse Abraham over trainen met anderen was natuurlijk een mooi bruggetje voor de Amsterdamse hardloopteams. Als je met een groep rent, ben je veel gemotiveerder om ook daadwerkelijk te gaan. Er wachten immers mensen op jou, ‘no matter the weather’. Daarnaast is het leuk om mensen met dezelfde hobby te ontmoeten. Je kunt van elkaar leren en tips uitwisselen. Je hebt er eigenlijk gewoon een nieuwe familie bij!

Over On

On werd geboren in de Zwitserse Alpen met één doel: een revolutie teweegbrengen in de sensatie van hardlopen door iedereen in staat te stellen om op wolken te lopen. Inmiddels bestaat On 13 jaar en levert het merk innovatie op het gebied van schoeisel, kleding en accessoires voor hardlopen, outdoor en all-day activiteiten. De bekroonde CloudTec®-innovatie, het doelgerichte ontwerp en de baanbrekende stappen in de circulaire economie van sportkleding hebben wereldwijd een snelgroeiende fanbase aangetrokken, waaronder in Nederland.

On Clubhuis
13 t/m 15 oktober 2023
Stadionplein 22 (achterzijde gebouw Move)
Amsterdam

On Running - Amsterdam Marathon

On Running - Amsterdam Marathon
De nieuwe Cloudflow 4

On Running - Amsterdam Marathon

On Running - Amsterdam Marathon

On Running - Amsterdam Marathon
Aan het woord: Zoé Gerdil (Product Manager Running Footwear), Jaime Garcia Romo (Athletes Product Manager Footwear, innovation team), Tadesse Abraham (Swiss marathon runner and On athlete)

On Running - Amsterdam Marathon

On Running - Amsterdam Marathon

On Running - Amsterdam Marathon
On Clubhuis Amsterdam