Zo richt je je eigen magazijn in

Foto: Manu Dias/ Wikimedia Commons

Iedere ondernemer droomt van groei. Zeker als je klein bent begonnen is het mooi om te zien als je bedrijf lekker loopt. Alleen kan het wel zijn dat je investeringen moet doen om door te kunnen blijven groeien.

Stel je begint een eigen bedrijf waarin je zelfontworpen kleding gaat verkopen. Omdat jouw label zich op positieve wijze weet te onderscheiden van de rest komen er steeds meer orders binnen in je webshop. Op een dag zie je dat op Instagram een beroemde acteur in een ontwerp van jou op de foto staat. Plots raakt alles in een stroomversnelling en merk je dat plots ook winkels grote orders gaan plaatsen.

Verstand

Dan komt het punt dat je keuzes moet maken. Blijf je vanuit je garage werken of maak je de overstap naar een eigen bedrijfspand? Je kijkt naar de bankrekening van je bedrijf en komt tot de conclusie dat een eigen pand te betalen is. Trots ontvang je de sleutels van je nieuwe plek. Maar dan? Je bent goed in het ontwerpen van kleding en het voor een gunstige prijs laten maken van deze ontwerpen. Ook marketing en sales lukt je aardig, maar een magazijn inrichten is iets waar je geen verstand van hebt. Dan is het goed om te weten dat er online hulp te vinden is. Tegenwoordig kun je alles wat je nodig hebt voor het inrichten van een magazijn heel eenvoudig online bestellen.

Zo is het slim om na te gaan welke producten en materialen er binnenkomen en hoe deze zijn verpakt. Zit er iets op een pallet, dan is de aanschaf van een steekwagen handig. En waar laat je vervolgens die pallet? Wil je die in zijn geheel stallen of berg je de geleverde producten liever individueel op? Hier heb je dan verschillende kasten of rekken voor nodig. Ook is het slim om na te denken over hoe de producten je magazijn weer verlaten. Moeten deze ingepakt worden? Of tijdelijk opgeslagen?

Tillen

Dat zijn slechts enkele van de zaken waar je op moet letten. Want naast het logisch opbergen en indelen moet je ook rekening houden met je lichaam. Hoe verplaats je zware voorwerpen? Of spullen die hoog in een rek liggen? Dat kun je oplossen met een dolly, rolplateau of ladder. En heb je gedacht aan opbergruimte voor bijvoorbeeld gereedschap of spullen die je nodig hebt bij het in- en uitpakken van artikelen?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De kans is groot dat je helemaal geen kleding verkoopt, maar iets heel anders. Of dat je je product helemaal zelf maakt. Zo uniek als jouw bedrijf is, zou ook jouw magazijn moeten zijn. Met maatwerk en de juiste spullen kun je veel stress voorkomen en je focussen op waar je goed in bent. Kijk daarom eens bij online bij Manutan. Zij kunnen je helpen met de perfecte inrichting voor je werkplaats of magazijn.