Tijd besparen met deze handige apps

apps op een smartphone

Tijd besparen levert je extra vrije tijd op. Tot zover een open deur. Helaas is het voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan om tijd te besparen, want hoe doe je dat? Tegenwoordig zijn er veel apps die je hierbij kunnen helpen. Wij geven je inzicht in 5 van deze praktische apps.

1. Evernote voor interactie

Je maakt notities op je smartphone, je werkt je mail bij op je tablet en je gebruikt je laptop om bestanden te bewerken. Wat nu als je ineens je notities nodig hebt, maar je smartphone niet binnen handbereik is? Geen probleem als je gebruik maakt van Evernote. Deze app zorgt voor een uitstekende interactie tussen al je devices. Je kunt altijd en overal op ieder device aan de slag.

2. Hootsuite voor social media

We zijn dagelijks veel tijd kwijt aan het plaatsen van posts op social media. Dat moet makkelijker kunnen, toch? Ja, dat kan zeker! Met Hootsuite kun je posts voor op social media vooraf inplannen en op gezette tijden laten plaatsen op diverse sociale kanalen. Dat bespaart enorm veel tijd!

3. Any.do voor productiviteit

Tijd besparen doe je eenvoudig door productiever te zijn. Daar helpt de app Any.do je bij. Deze app biedt je praktische planningen en takenlijstjes, zodat je effectief met je productiviteit aan de slag gaat. Zo kun je tijd besparen op het werk én thuis.

4. Slack voor mailmanagement

Ben jij ook zoveel tijd kwijt aan mailverkeer? Dan ben je niet de enige! Gelukkig zijn er mogelijkheden om onderlinge mailcommunicatie makkelijker, sneller en effectiever te maken. Hier helpt de app Slack je bij. Je kunt de juiste personen aan de app toevoegen voor een optimaal snelle mailcommunicatie.

5. Forest voor meer focus

Je kunt tijd besparen als je goed kunt focussen, maar dit gaat niet bij iedereen vanzelf. De app Forest helpt je om beter te leren focussen en om je focus ook beter vast te houden voor een bepaalde periode. Ideaal om lekker geconcentreerd door te werken.

Meer slimme tips om tijd te besparen

Kun jij nog wel meer tips en tricks gebruiken om elke dag tijd te besparen? Op Heteffectievewerken.nl vind je alles over time management, tijd besparen en meer vrije tijd creëren!