Ontelbaar veel foto’s op je telefoon? Dit zijn 4 handige tips

selfie

Vroeger moesten we dagen wachten tot onze foto’s ontwikkeld waren voor we ze konden bekijken. Nu, dankzij digitale camera’s en telefoons, kunnen we meteen foto’s maken en deze binnen no-time met de wereld delen. De kracht van sociale media! Dit gemak heeft echter ook een keerzijde: we hebben nu duizenden foto’s op onze telefoon staan die we nooit meer zullen bekijken. Waarom maken we zo veel foto’s en waarom hechten we er zo weinig waarde aan? Tijd om daar verandering in te brengen, en wel met deze tips.

#1 Maak aparte albums

We maken voortdurend foto’s. Of het nu van ons eten, onze vrienden of gewoon van een mooie zonsondergang is, we worden gelukkig van ons leven via foto’s vast te leggen. Deze foto’s kunnen onze telefoons echter snel volproppen, waardoor het moeilijk wordt om de gewenste foto’s te vinden als we ze nodig hebben. Een manier om je foto’s te ordenen is door aparte albums te maken voor verschillende onderwerpen. Je zou bijvoorbeeld een album kunnen hebben voor natuurfoto’s, een voor selfies en een voor foto’s van je huisdieren. Dit kan je helpen om snel de foto te vinden die je zoekt zonder door honderden foto’s te hoeven scrollen. Of maak een fotoboek, zo heb je een mooie fysieke herinnering van alle mooie momenten. Easy-peasy!

#2 Maak gebruik van cloud-opslag

Zoals iedereen met een overvolle en ongeorganiseerde fotogalerij op zijn telefoon weet, kunnen te veel foto’s snel veranderen in een ontmoedigende puinhoop. Geef je foto’s de aandacht die ze verdienen! Diensten als Google Foto’s en iCloud bieden gratis en onbeperkte opslag voor je foto’s, zodat je ze van je telefoon kunt halen en ruimte vrij kunt maken. En niet geheel onbelangrijk: als je per ongeluk een foto van je telefoon verwijdert, kun je ze altijd uit de cloud terughalen.

#3 Verwijder alle dubbele foto’s

Het is niet nodig om meerdere kopieën van dezelfde foto te bewaren. Het wegwerken van wazige of donkere foto’s maakt je galerij minder rommelig en maakt het makkelijker om de juweeltjes te vinden. Ben je tussen het verwijderen van de foto’s wat favoriete kiekjes tegengekomen? Je kunt een verjaardagskalender maken en je huisdecoratie een extra upgrade geven of geef een verjaardagskalender cadeau.

#4 Maak een diavoorstelling

Een manier om je foto’s te tonen is door een diavoorstelling te maken. Je kunt een ingebouwde app op je telefoon gebruiken of een diavoorstelling app uit de app store downloaden. Met een paar klikken kun je muziek en overgangen aan je foto’s toevoegen en een mooie diavoorstelling maken die je op elk moment kunt bekijken. Een praktische manier om meerdere foto’s op één plek te laten zien!