Magnum Photos verkoopt foto’s voor het goede doel

Magnum Square Print Sale
Rory Doyle, Big Mac Dancing — Tyrese Evans, Jeremy Melvin, and Gee McGee dance atop their horses in a McDonald’s parking lot in Cleveland, Mississippi. Aug. 9, 2017
© Rory Doyle

Magnum Photos heeft tot en met zondag 12 april 2020 een bijzondere online verkoop. Je kunt voor $100 een print kopen van een werk. Hierbij gaat 50% van de opbrengst naar het COVID-19-fonds van Artsen zonder Grenzen.

De keuze is enorm en varieert van foto’s van beroemde fotografen als Steve McCurry, Thomas Hoepker, Elliott Erwitt, Robert Capa en W. Eugene Smith tot bekende beelden uit het nieuws of actualiteit. Elke foto is geprint op papier van museumkwaliteit. Ook is elke foto gesigneerd door de fotograaf of voorzien van een stempel van de beheerders van het nalatenschap. Voor die 100 dollar heb je dus echt een bijzonder werk in huis. Voor de echte verzamelaars zijn er ook boxen beschikbaar met daarin meerdere foto’s uit het aanbod.

Belangrijk moment

Het thema van deze verkoop is Turning Points. De foto’s hebben dus allemaal iets te maken met belangrijke momenten. Dat kunnen heel persoonlijke of juist internationale gebeurtenissen zijn. Dat past natuurlijk erg goed bij deze tijd, een periode waar we de rest van ons leven aan zullen blijven denken.

Magnum Square Print Sale
Yolanda Jiménez Escobar, Two women talking in the street during the celebrations of the Assumption of the Virgin, Casabindo, Argentina, 2006
© Yolanda Jiménez Escobar
Magnum Square Print Sale
Alec Soth, Sydney, Tallahassee, Florida, 2004
© Alec Soth / Magnum Photos
Magnum Square Print Sale
David Hurn, Spring, Snowdon, Wales
© David Hurn / Magnum Photos
Magnum Square Print Sale
Paul Fusco, Robert Kennedy funeral train, Stokes St, Havre de Grace, MD, USA, 1968
© Paul Fusco / Magnum Photos
Magnum Square Print Sale
Chris Steele-Perkins, Disco, Wolverhampton, England, GB, 1978
© Chris Steele-Perkins / Magnum Photos