Fotograaf Yoram Roth in Amsterdamse pop-up galerie

Yoram Roth

Camera Work is een toonaangevende fotogalerie in Berlijn. De hele maand september is in Amsterdam een tijdelijk pop-up filiaal van deze galerie te bezoeken. Hier kun je werk van fotograaf Yoram Roth bekijken.

Deze Duits-Amerikaanse fotograaf heeft een kenmerkende stijl waarin het menselijk lichaam centraal staat. Vaak naakt, maar dan meestal wel zonder erotische lading. Zijn nieuwste werk is de serie Brutalism en deze is voor het eerst te zien in de Camera Work Pop-Up Gallery.

Beton

Deze serie bestaat uit foto’s van naakte modellen en architectonische vormen van grijs beton. Bijzonder is daarbij het extra kader dat op de foto’s te zien is. Deze kaders of ‘crops’ zijn geprint op ander papier en hebben, net als de gehele foto, een omlijsting van staal. Ze liggen echter dieper dan de rest van het beeld. Dit zorgt dat je op een heel andere manier naar de complete foto zult kijken.

De Camera Work Pop-Up Gallery is tot en met 30 september te vinden aan de Hobbemastraat. Dit ligt in het Amsterdamse Museumkwartier. Van dinsdag tot en met zondag is de galerie iedere middag gratis te bezoeken.

Yoram Roth

Yoram Roth