Nieuw werk van Mary Iverson in Andenken Gallery Amsterdam

Correspondence
Windmills, 12×12 inches, acrylic, ink, found photograph on panel, 2017

De Amerikaanse kunstenaar Mary Iverson heeft een opvallende en herkenbare eigen stijl. Op haar schilderijen ontdek je vormen die doen denken aan zeecontainers en hijskranen. Op 11 november is nieuw werk van haar te zien bij Andenken Gallery in Amsterdam.

Mooi detail is dat een aantal van de nieuwe werken die daar te zien zullen zijn een Nederlands tintje hebben. Hierboven zie je de molens van Kinderdijk en onder de tekst op deze pagina zie je het Groningse vestingsdorp Bourtange en de grachten van Amsterdam. Ander nieuw werk is meer in de bekende stijl van Mary Iverson: klassieke, vaak Amerikaanse, landschappen met daarin typische geometrische vormen in opvallende kleuren. De vormen zijn vaak gebaseerd op zeecontainers.

Het roept vragen op over zaken als de verhoudingen tussen mens en natuur. De container is hierbij een metafoor voor massaconsumptie en goedkoop gefabriceerde goederen. De hijskranen zijn de werktuigen waarmee we al deze spullen ons land binnenhalen.

Het werk van Mary Iverson is op 11 november samen met werk van kunstenaar Scott Albrecht te zien in Andenken Gallery in Amsterdam.

Correspondence
Fort Bourtange, 12×12 inches, acrylic, ink, found photograph on panel, 2017
Correspondence
Amsterdam, 12×12 inches, acrylic, ink, found photograph on panel, 2017
Correspondence
Summer Triangle, Crater Lake National Park, 30×30 inches, oil on canvas 2017
Correspondence
Shipwreck, Yosemite National Park, 30×30 inches, oil on canvas, 2017
Correspondence
Shipwreck, Mount Rainier National Park, 30×30 inches, oil on canvas 2017