Mauritshuis en Essenza presenteren een gezamenlijke collectie

Mauritshuis en Essenza presenteren een gezamenlijke collectie

Het Mauritshuis en ESSENZA zijn een samenwerking aangegaan. Het Haagse museum en het interieurmerk presenteren een collectie dekbedovertrekken, vloerkleden, homewear, poefs en accessoires.

Voor deze zogeheten Meestercollectie liet ESSENZA zich inspireren door beroemde kunstwerken uit het Mauritshuis. Het doel is om de prachtige collectie van het museum toegankelijker te maken voor een groter publiek. Zodoende ontstonden er 6 bijzondere dessins:

Floral Girl black
Dit ontwerp is geïnspireerd door Meisje met de Parel uit 1665, het beroemdste schilderij van Vermeer. Voor deze samenwerking prijkt ‘het Meisje’ op een zwarte achtergrond, vergezeld door bloemen uit verschillende werken die in het Mauritshuis hangen. Dit specifieke dessin vind je terug op een dekbedovertrek, wandkleed, vloerkleed, kussen, shopper en notitieboek.

Daffodils Reunited black
Bij deze print staan de bloemen centraal die zijn gebaseerd op het schilderij Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan van Ludger tom Ring de Jonge uit circa 1562. De bloemen zijn gepositioneerd op een donkere achtergrond, waardoor een magisch meesterwerk ontstaat. Het dessin is gebruikt voor een dekbedovertrek, vloerkleed, kussen en kimono.

Gallery of Roses nightblue
Dit dessin is geïnspireerd op het schilderij Bloemstilleven van Jan van Huysum. Bij ESSENZA waren ze meteen gecharmeerd van dit schilderij. De print is gebruikt voor een dekbedovertrek en een kimono. Beiden komen in een katoen satijnen uitvoering. Deze is superzacht, glad en heeft een chique glans.

Flower Statement stone
Naar Bloemencartouche met Mariabeeld (1645) dat de Antwerpse schilder Daniel Seghers samen met Thomas Willeboirts Bosschaert maakte. Een bloemenslinger is schijnbaar achteloos op een dekbedovertrek, vloerkleed en poef gedrapeerd.

Elegant View sky
Deze print is geïnspireerd op Rivierlandschap gezien door bomen (circa 1638) van Cornelis Vroom. Het is een vredig plaatje waar de toeschouwer naar kan blijven kijken. Het schilderij kreeg een ESSENZA-sausje door de combinatie te maken met verstilde bloemen uit verschillende werken van het Mauritshuis. Haal de print in huis met een dekbedovertrek, kussen, wand- en vloerkleed.

Beautiful Bouquet brown
Dit ontwerp is gebaseerd op het werk Bloemen in een glazen fles (1612) van Jacob de Gheyn II. De Haagse schilder heeft destijds geen bestaand boeket nageschilderd, want deze bloemen bloeien namelijk op verschillende momenten in het jaar. Het ging de schilder erom de mooiste bloemen te portretteren. Daarom plaatste hij de ze allemaal goed zichtbaar aan de voorkant van het boeket. Dit schilderij is van zichzelf al heel erg ESSENZA, het kreeg alleen een stoerder karakter door de combinatie met een bruine achtergrond. Verkrijgbaar als dekbedovertrek en in twee verschillende maten ronde karpetten.

Verkrijgbaarheid

De Meestercollectie is limited edition en is exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via www.essenzahome.nl/essenza-for-mauritshuis of www.mauritshuis.nl/essenza. Om de lancering van deze collectie te vieren staat de etalage van de Bijenkorf in Den Haag t/m 19 september in het teken van deze samenwerking. Ook is er in de betreffende winkel t/m 3 oktober een speciale pop-up store ingericht.

Mauritshuis en Essenza presenteren een gezamenlijke collectie

Mauritshuis en Essenza presenteren een gezamenlijke collectie

Mauritshuis en Essenza presenteren een gezamenlijke collectie

Mauritshuis en Essenza presenteren een gezamenlijke collectie