Moderne fauteuils als statement pieces in je interieur

Moderne fauteuils als statement pieces in je interieur

Een ‘statement piece’ is een meubelstuk dat meteen de aandacht trekt; een echte blikvanger. Met een aantal statement pieces kun je jouw interieur een compleet andere uitstraling geven. Het is bovendien een goede manier om je eigen stempel op de woning te drukken, om er echt een thuis van te maken. Ben jij nog op zoek naar goede statement pieces? Dan is het geen slecht idee om eens na te gaan welke relaxfauteuils goed bij je passen!

Waarom een fauteuil als statement piece?

Terwijl een stoel meestal vooral functioneel moet zijn, wordt een fauteuil vaak echt ontworpen om meer karakter aan het interieur toe te voegen. De fauteuil wordt meestal bekleed met luxe materialen, zoals leer of fluweel. Ze hebben vaak grote opvallende armsteunen en een comfortabele vorm. De opvallende uitstraling zorgt ervoor dat een fauteuil zeer geschikt is als statement piece. Bovendien zijn fauteuils in allerlei verschillende stijlen te krijgen. Je hebt bijvoorbeeld ontzettend veel keuze wat het patroon en de kleur van de fauteuil betreft.

Hoe kies je de juiste fauteuil?

Dat er zoveel keuze is, kan het kiezen van een fauteuil natuurlijk ook lastiger maken. Het kan daarom verstandig zijn om van tevoren al een budget te bepalen en een kleur te kiezen. Omdat het een statement piece betreft, mag je best voor wat contrast gaan ten opzichte van je huidige inrichting. Kies bijvoorbeeld voor een lekker felle kleur of een opvallend patroon. Op die manier zorg je ervoor dat de fauteuil ook echt opvalt.

Als je op zoek bent naar leuke fauteuils, kun je online shoppen of een showroom bezoeken. Het voordeel van een showroom is dat je de meubels met eigen ogen kunt bekijken en zelfs kunt uitproberen. Het voordeel van een webshop is dat je meestal vrij eenvoudig kunt filteren op basis van je persoonlijke wensen. Sommige winkels hebben zowel een webshop als een showroom. Zo kun je je eerst online oriënteren, om de opties daarna in het echt te bekijken.

Extra tips om je woning meer karakter te geven

Fauteuils vormen zijn dus zeer geschikt als statement pieces voor je interieur. Wil je jouw woning graag nóg meer karakter geven? Dan is het verstandig om je eens in de verschillende soorten woondecoratie te verdiepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schilderij of een beeldje? Door een statement piece te combineren met accessoires, kun je jouw woning helemaal eigen maken.