Illustrator Hedof ontwerpt het nieuwe Duvel-glas

Illustrator Hedof ontwerpt het nieuwe Duvel-glas

Een mooie traditie in bierland: ieder jaar mag een kunstenaar of ontwerper het iconische Duvel-glas voorzien van een eigen ontwerp. Dit jaar is het de beurt aan illustrator Hedof. Vanaf 4 september is het nieuwe glas in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Grappig detail bij de keuze voor Hedof (de artiestennaam van de Bredase Rick Berkelmans) is dat hij zelf de glazen van de vorige edities verzamelde. Zo heeft hij onder andere de glazen van Piet Parra, Morrison Schiffmacher en Franky Sticks in zijn bezit. Hoe mooi is het dan als je zelf een volgende editie mag ontwerpen?

Proost

In het ontwerp van Hedof staat het ‘vieren’ centraal. Vieren kent wereldwijd vele vormen en gedaanten. Maar er is een grote gemene deler: het echt even loskomen van de dagelijkse routine en stilstaan bij een moment of mijlpaal, vaak gepaard met een proost. En dat is precies de plek waar Duvel en Hedof elkaar vinden.

Hedof: “Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven. Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.”

Het Duvel designer glas 2023 is vanaf 4 september, in beperkte oplage, verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau bij aankoop van Duvel.

Bekijk hieronder een video over de eerdere samenwerkingen van Duvel.