Fascinerende taarten van Dinara Kasko

Fascinerende taarten van Dinara Kasko
Alle afbeeldingen © Dinara Kasko

De Oekraïense Dinara Kasko is wereldberoemd vanwege haar spectaculaire taarten. Jarenlang werkte ze onbezorgd vanuit haar woonplaats Kharkiv. Vanwege de oorlog is ze gevlucht en sinds kort heeft ze vanuit Engeland haar werk weer opgepakt.

We schreven al een aantal keer enthousiast over het werk van Dinara Kasko. Het is daarom behoorlijk verdrietig om te lezen dat ze huis en haard heeft achter moeten laten vanwege een zinloze oorlog. Na de Russische invasie heeft Kasko eerst een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan en geld ingezameld voor goede doelen. Daarna is ze zwervend door Europa op zoek gegaan naar een nieuwe plek om (tijdelijk) te kunnen wonen en werken.

Rust

Nu heeft ze eindelijk wat rust gevonden in een plaatsje net buiten Liverpool. Daar heeft ze na een maandenlange pauze het maken van prachtige taarten weer opgepakt. De creaties van Kasko vallen op vanwege de prachtige, vaak geometrische vormen en mooie kleuren. Daarnaast schijnen deze taarten ook nog eens heel lekker te smaken. Zo zien ze er in ieder geval ook uit.

Waar veel creatieve patissiers vaak met overmatig marsepein werken is het werk van Kasko zo mooi vanwege de unieke taartvormen die ze met de hand maakt. Deze verkoopt ze voor een deel via haar webshop, die nog steeds vanuit Kharkiv opereert. Als je een bestelling plaatst, kan het zijn dat het vanwege omstandigheden net even wat langer duurt. Ook is het mogelijk om een online workshop te boeken, waarin Dinara Kasko je leert om thuis dit soort mooie taarten te maken. Wie meer van dit soort mooie en smakelijke plaatjes van taarten zoekt, kan Kasko volgen op Instagram.

Fascinerende taarten van Dinara Kasko

Fascinerende taarten van Dinara Kasko

Fascinerende taarten van Dinara Kasko

Fascinerende taarten van Dinara Kasko