Gedetailleerde schetsen van 69 Britse steden

#69cities
Perth

#69Cities is een zeer ambitieus en spannend project van kunstenaar Carl Lavia en fotograaf Lorna Le Bredonchel. Samen proberen ze Groot-Brittannië in kaart te brengen door 69 steden zeer gedetailleerd vast te leggen.

Inmiddels zijn er al 6 steden getekend: Birmingham en Manchester in Engeland en Perth, Stirling, Edinburgh en Dundee in Schotland. Elke tekening kost zo’n 2 tot 4 maanden om te creëren. Allereerst maakt Lorna het geraamte van de tekening  met potlood. Daarna werkt Carl het verder uit in inkt. Daarvoor gebruikt hij regelmatig een gewone balpen.

Na enige tijd zijn er meerdere lijnen aangebracht en soms ook weer verwijderd en is de tekening af. Lorna brengt tegelijkertijd het hele proces in kaart met haar camera. Van de eerste bezoeken aan de stad, via de schetsen tot het eindresultaat.

Impressionisme

De tekeningen zijn zeer gedetailleerd en vooral heel groot. Van een afstand lijken de steden zeer nauwkeurig, maar wie van dichtbij kijkt, ziet een frivole, haast impressionistische tekenstijl. De steden die af zijn, kun je stuk voor stuk in de steden zelf bewonderen. Op de website van het project kun je zien waar dat is. Ook zijn daar prints van de werken te koop.

In de toekomst hoopt het duo een app te lanceren, waarin je alle steden tot in het kleinste detail kunt bekijken. Via Facebook kun je de vorderingen van het project volgen.

#69cities
Birmingham
#69cities
Birmingham
#69cities
Detail van Dundee
#69cities
Dundee
#69cities
Edinburgh
#69cities
Edinburgh
#69cities
Detail van Manchester
#69cities
Manchester
#69cities
Perth
#69cities
Stirling
#69cities
Stirling
#69cities
Lorna Le Bredonchel en Carl Lavia