Geweldig penthouse in het grootste gebouw van Nederland

penthouse in Rotterdam

De skyline van Rotterdam wordt sinds een aantal jaar gesierd door het grootste gebouw van Nederland: De Rotterdam (ontworpen door OMA/Rem Koolhaas). Op de 43ste verdieping van dit imposante gebouw bevindt zich De Rotterdam Suite, een indrukwekkende loft van 250 m2, waarvoor architectenbureau 123DV het interieurontwerp deed.

Het eerste wat opvalt aan deze bijzondere ruimte is het prachtige uitzicht. Op een hoogte van 143 meter kun je door de enorme glazen façade een panoramische blik over Rotterdam werpen. Je ziet vlakbij het stadshart en onder je stroomt de maas. Even verderop prijken de havens aan de horizon. Bij helder weer reikt het zicht helemaal tot aan Delft en soms kun je zelfs Den Haag zien.

Wat voor interieur past er goed bij zo’n appartement? De ontwerpers van 123DV vonden dat het iets met water moest zijn, omdat het een groot onderdeel uitmaakt van Rotterdam en je het vanuit de loft overal om je heen ziet. Ze kwamen uit op het thema ‘flow’. Voor de vloer en de plafonds werd daarom gekozen voor golvende patronen. En als blikvanger werd een enorme wand van walnoothout geplaatst. In deze wand zitten kastruimte en deuren naar de slaapkamers verstopt. Ook kon bijvoorbeeld de televisie hier onopvallend in worden weggewerkt. In de gigantische huiskamer van 150m2 zorgt deze houten wand tevens voor een intieme sfeer. Ook biedt het houten vlak een soort houvast, omdat de ruimte heel veel ramen heeft en toch wel op erg grote hoogte ligt.

Uitzicht over de stad

In de loft kun je verder optimaal genieten van je maaltijd. Er werd een bijzonder kookeiland geïnstalleerd, ook weer in een golvende vorm. De lengte hiervan is maar liefst 8 meter. Het kookgedeelte loopt over in een bar. Het is zo ingericht dat je makkelijk een groot feest kunt houden, maar ook intiem met enkele vrienden iets kan eten. Wat je ook doet, elke keer is daar op de achtergrond weer dat mooie panoramische zicht op de stad.

Eigenlijk bestaat de loft uit 2 samengevoegde appartementen. In het ene deel bevindt zich dus de grote living en het andere deel is gereserveerd voor 3 slaapkamers, 2 badkamers, een sauna en een jacuzzi. Je kijkt vanuit dit gedeelte voornamelijk uit over de havens. Ook hier is weer aan alles gedacht en zijn er prachtige ruimtes gecreëerd. Vanuit je bed stap je zo in de jacuzzi en een glazenschuifwand moet het gevoel geven dat je een beetje buiten zit. Toppunt is dat je zelfs vanuit de douche de skyline van de stad kunt zien. De Rotterdam Suite kan met recht bijzonder worden genoemd.

The Rotterdam Suite
Design Team: Samaneh Rezvani, Liong Lie, Silke Roerig, Rajiv Sewtahal, Jasper Polak
Foto’s: Hannah Anthonysz

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam

penthouse in Rotterdam