Bekijk de nieuwe Nike Air Max 720

nieuwste nike air max 720

Ieder najaar presenteert Nike een nieuw model Air Max voor het jaar wat volgt. Dat is inmiddels een traditie die al vele jaren loopt. Dit keer is het de futuristische Nike Air Max 720.

De naam is natuurlijk een afgeleide van de voorganger de Air Max 270 (en natuurlijk ook de Nike Air Max 180). Na 20 jaar van ontwikkelingen is Nike met de Air-zool uitgekomen bij de 720. Waar bij de 270 al een nieuwe dikke airunit bij de hak was te zien, is deze bij de 720 verder doorgetrokken. Bovendien is de unit 6 millimeter dikker dan bij de 270.

De drager van de sneaker loopt als het ware op een ring van lucht. Alleen de voorvoet heeft een reguliere zool. De naam 720 is afkomstig van het feit dat de luchtzool niet alleen 360 rondom zichtbaar is, maar ook van boven en van onder. Zodoende komt de optelsom op 720.

Minder afval

De zool is niet de enige innovatie bij de totstandkoming van deze sneaker. Het is Nike namelijk gelukt om het afval bij de productie met maar liefst 70% te verminderen. Bovendien bestaat de zool voor 75% uit gerecycled materiaal. Een goede stap voorwaarts.

Ergens in het eerste kwartaal van 2019 zal de Nike Air Max 720 te koop zijn bij de bekende verkooppunten van Nike. Hoe de collectie er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar Nike heeft wel laten weten dat ze zich bij de kleuren hebben laten inspireren door natuurfenomenen als het noorderlicht, lavastromen, de Melkweg en zonsopgang en -ondergang.

NIKE AM720