De Nike Air VaporMax komt eraan

vapormax

In maart 2016 presenteerde Nike een hardloopschoen met een revolutionaire nieuwe zool, de VaporMax. Het lijkt erop dat deze schoen dit jaar een release gaat krijgen en wel op Air Max Day (26 maart).

Deze schoen is heel bijzonder, omdat dit de eerste Nike Air is waarbij de zool ook echt alleen uit Air-units bestaat. Bij elk voorgaand model was een deel van de zool gemaakt van ouderwets rubber. Bij de VaporMax bestaat de zool voor het eerst voor 100% uit luchtbellen. In combinatie met een bovenwerk van Flyknit krijg je dan een extreem lichte en flexibele schoen. Nike heeft het in een omschrijving over een gevoel als lopen op wolken en een hoge teruggave van energie.

26 maart

De releasedatum van de Nike Air VaporMax is nog niet officieel bekend gemaakt, maar de geruchten zijn wel heel sterk. Liefhebbers van hardloopschoenen met de allerlaatste technieken moeten voor de zekerheid maar een rode cirkel in hun agenda zetten bij 26 maart. Ergens tussen nu en die datum weten we waarschijnlijk ook meer over de speciale versie van de VaporMax die Nike met Comme des Garçons heeft ontwikkeld.

vapormax

vapormax

vapormax