Wilson brengt basketbal zonder lucht uit

Wilson Airless Gen1
Foto’s: Wilson

Innovatie en techniek zijn belangrijke krachten achter het verbeteren van sportprestaties. Al heel lang worden veel sporten gespeeld met een bal die is opgepompt met lucht. Wilson gaat daar verandering in brengen met de lancering van de Airless Gen1.

In het geval van de Wilson Airless Gen1 is de klassieke basketbal vervangen door een exemplaar dat gemaakt is met een 3D-printer. Het bijzondere is dat bij een gewone bal een gat niet wenselijk is, maar dat deze uit heel veel honingraat-vormige gaten bestaat. Het is dus onmogelijk dat deze bal lek raakt.

In het verleden waren er wel vaker dit soort luchtloze en geprinte ballen te zien, maar dat waren altijd prototypes. Zo liet Wilson vorig jaar zelf de Airless Prototype zien. In dit geval gaat het om een bal die daadwerkelijk te koop is voor consumenten. Hierbij moet wel gezegd worden dat die consumenten over geld en geluk moeten beschikken. Er komen namelijk maar 200 exemplaren op de markt en die worden verkocht voor een prijs van $2500,-. Toch verwachten we dat de Airless Gen1 in zeer korte termijn uitverkocht zal raken. heb je interesse? Dan heb je tot 23 februari de tijd om deze aan Wilson kenbaar te maken.

Kevin Murphy, General Manager Team Sports bij Wilson: “We waren overweldigd door de enthousiaste reacties op onze Airless Prototype en we wisten dat het tijd was om deze zeldzame, unieke innovatie op de wereld te brengen. Wilson is gegaan waar geen enkel merk ooit is geweest met de release van de Airless Gen1 basketbal, die de volgende generatie sportinnovatie verder inspireert”.

De Gen1-bal is het resultaat van een samenwerking tussen partners als het Wilson Labs-team, General Lattice, DyeMansion, EOS en SNL Creative.

Wilson Airless Gen1

Wilson Airless Gen1

Wilson Airless Gen1

Wilson Airless Gen1