Maak je tuin herfstklaar

is jouw tuin klaar voor de herfst

De herfst is aangebroken en dat betekent dat je nog even in de tuin aan de slag moet. Lees in dit artikel enkele handige tips om je tuin herfstklaar te maken. Zo geniet je straks in de lente ook weer van je tuin.

Aan de slag met de heggenschaar

Heb jij een groenblijvende heg in de tuin? Geef deze dan een goede knipbeurt. Zo houdt je haag zich ook in de koudere maanden mooi. Planten daarentegen moet je direct snoeien na de bloeiperiode. Houd dus goed in de gaten wanneer je plant is uitgebloeid. Wacht je hier te lang mee, dan loop je kans dat een jaar erop er geen nieuwe bloemen meer aangroeien.

De laatste keer grasmaaien

Ook je gazon moet je goed verzorgen. In de herfst en vooral in de winter groeit het gras namelijk (bijna) niet meer. Zorg er daarom voor dat rond oktober de laatste maaibeurt plaatsvindt. Je gazon is dan klaar voor de kou. Rond het voorjaar begint je gras weer met groeien en mag je je grasmaaier weer tevoorschijn halen.

Berg alles op

In je tuin staan allerlei artikelen die wellicht in het najaar beter binnen opgeborgen kunnen worden. Vooral onder een veranda hebben we veel artikelen staan die niet echt geschikt zijn tegen kou. Denk aan alle elektrische apparatuur zoals een televisie of radio tot aan de decoratie en kussens. Berg alles op zodat je ook volgend jaar hiervan weer gebruik kunt maken. Verhuis ook je tuinmeubelen naar een warme en droge plek. Dan blijven ze een stuk mooier. Geef wel alles een goede schoonmaakbeurt voordat je iets naar binnen haalt.

Denk aan de vogels

In de herfst en zeker in de winter is het voor vogels een stuk moeilijker om eten te vinden. Help ze daarom een handje door buiten vogelvoer op te hangen. Daarnaast is een vogelhuisje ook een goede aanwinst. Hiermee biedt je ze een warme nestelplek voor de koude maanden. Jij lekker warm voor de kachel en zij lekker knus in het vogelhuisje.