Nike Air Max Dn: een nieuwe evolutie in Air

Nike Air Max Dn
Alle afbeeldingen: Nike

Op 26 maart is het ieder jaar Air Max Day. Nike zet dan hun populairste lijn sneakers en hardloopschoenen in de spotlights. Ook is er vaak de lancering van een nieuw model. Dit jaar is dat de innovatieve Nike Air Max Dn.

De afkorting Dn staat voor Dynamic Air en is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de Air-units in de zolen van Nike-sneakers. Als je de schoen bekijkt, zie je direct bij het opvallende ontwerp vier cilindervormige kamers met daarin lucht. Het unieke is dat deze bestaan uit twee paren van twee cilinders die onderling verbonden zijn en niet helemaal vol met lucht zijn.

PSI

Hierdoor verplaatst de lucht zich tussen de kamers tijdens de landing van je voet en het afrollen dat daarop volgt. Dit zorgt voor een nieuwe ervaring. Nike noemt de twee secties in de zool dual-pressure air units. De voorste twee hebben een druk van 5 psi (Pound-force per square inch) en de achterste twee hebben een druk van 15 psi.

Reggie Hunter, Product Director bij Nike Lifestyle Footwear: “We noemen het ‘dynamische beweging’. Door de onafhankelijke opstelling van de kamers kan de luchtunit bij elke stap reageren op de belasting van het lichaam. Het gevoel van hiel-tot-teenbeweging is naadloos omdat de luchteenheid in realtime met de voet communiceert en met je meebeweegt. De Nike Air Max Dn was de eerste keer dat we dat gevoel konden ontgrendelen.”

Naast de innovatieve Air-unit maakt de zool ook gebruik van geïnjecteerd Phylon-schuim, een TPU-schachtboogclip en een TPU-hielkap om comfort met duurzaamheid te combineren. De debuutkleurstellingen omvatten de ‘All Day’- en ‘All Night’-looks, die beide een vergelijkbare afwerking hebben, waarbij de eerste een rood tot paars verloop aan de bovenkant heeft, terwijl de laatste een volledig zwarte bovenkant heeft.

De release van de Nike Air Max Dn is op 26 maart. De All Night-versie zal samen met andere kleurstellingen te koop zijn via Nike-winkels, bekende retailers en Nike.com. De All Day-versie is exclusiever en zal enkel uitgebracht worden via de SNKRS-app en een aantal geselecteerde verkopers.

Creative direction by Hommegirls
Creative direction by Hommegirls
Photo courtesy of SNKRS
Photo courtesy of SNKRS
Photo courtesy of SNKRS
Photo courtesy of SNKRS

Nike Air Max Dn

Nike Air Max Dn

Nike Air Max Dn

Nike Air Max Dn

Nike Air Max Dn

Nike Air Max Dn All Day colorway
Nike Air Max Dn All Day colorway