Nog steeds een klassieker: de adidas ZX 9000

Het is misschien wel de mooiste sneaker ooit gemaakt: de adidas ZX 9000. In ieder geval is het een schoen die sinds de release in 1989 nog steeds modern oogt. Ook de gebruikte technieken van deze hardloopschoen.

Zo is het Torsion-systeem, dat zorgt dat de voor- en achtervoet onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, nog steeds een techniek die je bij veel moderne hardloopschoenen ziet. Met de ondersteuning en de demping zit het dus nog steeds goed, maar de schoen is vooral heel erg mooi.

Lomp

Gelukkig zijn er wel een paar kleine verbeteringen doorgevoerd. De lip van de schoen is wat minder lomp en groot dan bij het origineel (en de heruitgaven van een paar jaar geleden) en de veters zijn wat korter. Bij de originele versies waren de veters eigenlijk veel te lang.

adidas gaat dit najaar de ZX 9000 in een aantal kleurstellingen uitbrengen, waaronder de orginele ‘icy-cool Hydra/Turquoise’ die je hierboven ziet, maar er zijn ook nieuwe versies zoals die hieronder. Beide schoenen zijn nu te koop bij de adidas Orginals-dealers.

zx9000